Ај да прашам... Случајно некој да не знае дали треба да се чита некое дело за теорија на литература 2 кај Кристина Николовска? Во петок е испитот.
девојки како сте? ве молам за помош, се запишав на англиски јазик и книжевност сега сум прва година, па тие што се на оваа катедра сигурно знаат дека во прв и втор семестар треба да одбереш три предмети по слободен избор (нормално, ако планираш да земеш и втор модул, а јас планирам ) па би ве замолила оние кои се на оваа катедра да ми помогнат при изборот, кој предмет да го одберам, кој професор е подобар за поминување... ви благодарам однапред а и еве ги предметите кои ми се дадени како опции за избирање... Британска цивилизација Лексички категории Англиска ренесансна драма Англиска ренесансна поезија Американска цивилизација Граматички категории Англиски јазик 1 Англиски јазик 2 Англиски јазик 1, 2, Американски расказ 1 Англискиот роман од почетоците до 1900 Американски расказ 2 Поезијата на романтизмот и викто Британската поезија на 20 Терминологија Модерен британски роман Американска книжевност 1 Академско пишување Варијанти на англискиот јазик Шекспир и современата британска драма Креативно пишување
Pretpostavuvam deka za ovaa odluka ke ni pomognat vo Ponedelnik --> од 10:00 до 10:30 во амфитеатар (А3)
Ако има некој од француски јазик и книжевност би ве замолила за мислење за Ирина Бабамова и Мирјана Алексоска-Чкатроска
Го слушала ли некоја од вас предметот комуникација и реклама кај проф.Вујадиновиќ?Пофалби, критики,...?
http://www.flf.ukim.edu.mk/ Почитувани нови студенти, Ве покануваме на првиот академски час што ќе се одржи на 16.09.2013 (понеделник) во големиот амфитеатар (А3). по овој распоред: - 9:00 до 9:30 - сите групи освен англиски јазик и книжевност и преведување и толкување - 10:00 до 10:30 - англиски јазик и книжевност и преведување и толкување
Оние што студираат српски јазик наставна насока, каде да ги барам? која катедра? никого од нив не видов
Za indeksite rekoa vo cetvrtok i petok da gi zemame, bidejki na studentski prashanja se zafateni so upisite na onie vo tret upisen rok. Barem ova go rekoa za angliski jazik i knizevnost, pretpostavuvam deka vazi i za PIT. Pozdrav.
дали некој може да ми одговори ако сега сум на македонски јазик, дали може во (трет семестар) втора година да се префрлам на италијански јазик и книжевност?
Како всушност јас сега да се најавам на iKnow? Нели треба првен број на индекс да добијам? Како оди таа работа?
Полагаше ли Синтакса? Како помина? Кои прашања ти се паднаа?? Спојлер Не можам никако да ти испратам лична порака. Ако ти е полесно, можеш да ми напишеш и на маил: tnx_a_lot@hotmail.com
Не сум го слушала јас, ама доста луѓе ми имаат кажано дека е лесен и интересен предмет. А башка јас би ти кажала да си го земеш ако се мислиш, професорот ти е супер, убаво ќе си поминеш кај него. Мене ми има предавано повеќе предмети и задоволна сум и од предавањата и од испитите. Инаку на сите нови им посакувам многу среќа и успех во првиот семестар. И понатаму се разбира... Се најдобро
Ако си прва јас кога бев прва нас ни почнаа од 26 септември, ама сега вие порано значи во договор со професорите што како. Ако си други години јас колку што знам на 1 почнуваме.