А да те прашам дали предметот мак.книжевност и филм важи за Македонски јазик како втор модул, значи овој предмет да се избере како изборен?
Е не знам ова да ти кажам. Како прво на нас изборните предмети ни беа дадени, значи не ги биравме ние(малку не е логички, ама така беше), само си беа со статус ИЗБОРЕН! А како второ за ова филм никогаш немам слушнато искрено сигурно е нешто ново, бидејќи гледам дека стварно мнооооогу работи се изменети од тогаш до сега. Можеби некој друг ќе знае да ти одговори.
дали некој може да ми каже нешто повеќе за предметот јутопија и антитопија? ми предложија како изборен да го земам многу бил интересен и лесен фала однапред
Би сакала да прашам некој што е на ПИТ 3,4 или било која година што е информиран, дали морам во втора година да одберам и контрастивна анализа и теорија на ПИТ ако сакам да продолжам со преведувачка насока во 3та година?
Дали предметов е изборен за прва година на Англиски јазик и книжевност, Калина го предава...? Ако е тој, не знам искрено дал ќе може да ти помогне некој, зашто е новововеден.
Успеа некој да се најави електронски? Продеканката наведи дека системот ќе биде отворен од понеделник, а еве веќе среда сме и не можам да се најавам..
Ми стигна мене мејл денеска со корисничко име и лозинка, се најавив, запишав семестар ама нешто околу предметиве не ми е јасно...
Шпански професорката е малку мрдната, али ако си учиш нема да имаш проблем.. некои се жалат дека е строга на усниот испит ама писмениот не е тежок
Сега сум бруцош, прва година на катедрата по македонски јазик. Би сакала да ве прашам вас, "постарите" кои веќе ја имаат поминато прва година, кои предмети би ни ги препорачале да ги избереме како изборни? Какви се професорите итн. ?
Некој има што ќе избира словенечки јазик изборен? И ако има некој некакво искуство, слободно нека сподели
Има ли некој на Француска книжевност , прва година или некој постар ? Сакам да прашам во врска со изборните предмети , што значи ова Француски јазик Ц1( што значи ова Ц- дали е нивото или нешто друго?). И во врска со Предавањата, колоквиуми за Илинка Митрова? Како е кај неа?
Не знаев кај да прашам, ама дали знаете колку пари е да се напише пост од 500 зборови на англиски или на македонски?