Некоја која е/ била на македонска книжевност? @buba4e89? Ми треба збор- два за, проф. д-р Нина Анастасова-Шкрињариќ проф. д-р Добрила Миловска проф. д-р Кристина Николовска.Толку се радував на Венко, баам, гледам дури во трета година ќе почни да ми предава. Животиште.
Професорката Добрила е прекрасна личност,додуша многу студенти брзаат да фатат место.Добрила многу убаво предава ќе ти предава до 4ти семестар.Кај неа се е со разбирање,ќе ти помогне ако и побараш помош,многу е коректна и реална. Нина е малку намќор ама нема лоша душа.Нина бара учење и внимание.Мбогу се лесни нејзините предмети а најважно е да си редовен и активен на час. Кристина исто е прекрасна професорка,љубезна е и секако ќе ти одговори и помогне.Она диктира исто како и Добрила.Интесерни им се часовите. Венко предава цела 3та година,тој е душа човек,за се има разбирање,предметите и часовите му се доста интересни нема да ти биде досадно.
Ми треба информација за предметиве: * Реторика во односи со јавност * Дипломатска комуникација * Меѓународните институции и преведувањето Од друг факултет сум ама можам на вашиот да ги слушам. Споделете доколку имате нешто за и околу материјалот, професорите и полагањата.
За реторика предметот се полагаше мислам есејски(не сум сигурна).Проф. е Кристина Николовска.Не е тежок,најлесен предмет. Не е задолжителна редовноста на тој предмет.
Девојки може ли некоја што е 3 или 4 година да ми пише порака што студира за македонски јазик нешто така повразно ?
Oпшто од факултетот. Ми го препорачаа Ономастика, може да ми објасниш подетално за предметов, начин и принцип на полагање?
@buba4e89 не знаев али ми треба некој ете од тие две катедри да прашам за предмети ме интересира ако студираш на еден од тие смера ако може да ми пишеш лп сакам да прашам нешто
Дечки кои изборни ми ги препорачувате да ги земам ( Француски јазик и книжевност сум )? Ако има некој што студира ова нека ме контактира да ми помогне во изборот
Може подетално да ми кажете за ОНОМАСТИКА во врска со полагање, принцип на прашања, материјалот каков е и дали лесно се поминува?
На тие што ви стигна емаил дали одбравте изборни предмети и таму не знам што друго треба да се направи преку iknow?
Мене сеуште ми нема стигнато маил,а неможам да си влезам ниту во iknow системот што е проблемот? ^^ И јас сум прва ПИТ Англиски. Задолжителни три предмети се : Морфологија,Соврмен Англиски јазик и Англиска книжевност и треба уште 3 изборни да си избереш (колку што сум информирана)
Видете си на официјалната страна на факултетот, би требало да има, кај мене на економски има за сите смерови и години од коа сум запишан, па се до сеа