Какви сакаш, нема специјални тетратки освен за испитна сесија по некои предмети се употребуваат табаци и испитна тетратка која се купува во книжарата до портирницата.
Sega uspeav da se logiram, odi kako lozinkata da ti e zaboravena ke ti ispratat da si napises nova i taka ke mozes da se najavis
Па јас ги имам избирано предметите од мојата катедра што се нудат (англиски јазик и книжевност) За од други катедри не знам да те упатам.
Знае ли некој корејски јазик под ц на кој јазик се предава...дали на македонски и англиски, зошто ваму во прирачникот пишуваше дека наставен јазик е турски јазик?
Некoј сoвет дa ми дaдете зa избoрните предмети? 1) Диплoмaтскa кoмуникaцијa (Дoреaнa Христoвa и Тaтјaнa Пaнoвa Игњaтoвиќ) 2) Интеркултурнa кoмуникaцијa ( Дoреaнa Христoвa) 3) Меѓунaрoдните институции и преведувaњетo (Сoлзицa Пoпoвскa) А)Дaли се слушaaт нa мaкедoнски/ aнглиски итн.? Нa кoј јaзик се слушaaт? Б) Дaли се ,,лесни,, . Кaкo е сo прoфесoрките..? В)Штo се учи вo нив? Никoј ништo не ни кaжувa. Мoжете дa ми пишете ЛП или oвде Блaгoдaрaм, имaјте убaв ден.
Може.Имаш опција да бираш од листата на сите универзитетски предмети. (на iknow,кај делот каде што се одбираат предметите-последната секција имаш да избереш од кој сакаш факултет предмет)
Прва година сум на англиски јазик и книжевност.. дали можи некој да ми помогне околу изборните предмети? Кој се полесни всушност ? Можи тука или во ЛП да ми пишете. Фала однапред
Знае некој да ми каже какви се колоквиумите по Мит, религија и книжевност? Разбрав дека само требало да презентираш проектна??
Луѓе знае некој да ми го објасни процесот со плаќање на таксени марки преку СМС? Ми кажаа дека треба на 144 166 да пратам порака ама не знам што треба да содржи. Претпоставувам дека треба име, презиме и број на индекс ама не сум сигурна.