Колоквиумот беше во четвртокот и од сите студенти што дојдоа им дозволи да полагаат само на тие од психилогија и шумарски факултет, а нам од филолошки не ни дозволи....Затоа прашувам да не знае некој што бидна. Дали воопшто ќе има уште еден термин за полагање или не? o.O
Prashav vo temata za angliska katedra no nikoj ne mi odgovori pa aj I tuka ke si ja probam srekjata,mozebi poaktivna e Nekoj zbor za prof. Tatjana Ignjatovik? Mi rekoa deka e od katedrata za PiT. Inace ne gi znam, jas sum od Medicinski- opshta medicima no sea ke mi predava Angliski pa nekoe mislenje da slusnam. Fala vi odnapred.
Може да ми објасни некој за електронското поништување на таксени марки на iknow бидејќи не се отвора упатството? :/
Ќе сака некој да ми објасни како се пријавуваат испити? На iknow пријавив и сега уплатници треба да купам ли,не знам како
Ке може некој да ми каже кои се јазици можат да се изучуваат на факултетот, колку јазици можам да изучувам и какви комбинации има.И успат какви се професорите ?
Нема никаква процедура. Ќе го полагаш во следна сесија, а во електронскиот индекс ќе ти стои оцена петка од таа сесија, како неположен.
Светска книжевност кај Виолета Пирузе во 2ра година ми беше главен предмет, а не изборен. Професорката диктира и очекува редовност и има улога редовноста во оценката. Следните два часа ( ако се споени, нас ни беа ) ќе биде само диктирање на материјали без престан. Час ќе зборува час ќе диктира. На замена и доаѓа ќерка и, а некогаш и Трајче Стамески зависи за вежби. Инаку испитот содржи главно книги, Хомерово прашање ( често го дава ), песни ( извадоци од книги ). На пример ќе ви даде да напишете некој извадок од некоја книга или од песна. Тежок предмет додуша, немој да помислуваш да препишуваш тешко се препишува, се слуша и гледа иако е жена во посериозни години. И еднаш ако те фати ќе те има на пик и знак прашалник е дали ќе те пушти да поминеш ( може и со години да те влече). Секогаш ќе те преместува сама да седиш и секогаш ќе те проверува дали ќе имаш ливчиња на себе.
Знае ли некој дали покрај словенска митологија има грчка или нордиска? Ако има некој ќе може ли да сподели искуство?