Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет "Блаже Конески"

Дискусија во 'Образование' започната од viki85, 21 ноември 2010.

1. Katherine Manson

Katherine Manson Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    Сакам да одам на овој факултет, Англиска катедра. Дали се важни поените од сите предмети што сум ги имала до сеа или најбитен е Англискиот?.. имам исто така и сертификати и благодарници, ми кажаа дека сертфикатите помагале при запишување. :)

2. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Немам намера да препишувам, онака општо прашав за предметот и дали бара многу професорката како за изборен предмет.Оти ми звучеше интересно :D

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Да бара.

4. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    8
    Дали некој може да ми каже нешто подетално за предметот Книжевност и антропологија?

5. lolo1166

lolo1166 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    22
    На еден предмет не се појавив на испит, дали треба да го напишам во колоната за неположени испити во образецот за запишување на летен семестар?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Да, треба.

7. lolo1166

lolo1166 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    22
    Во студентскиот сервис ми рекоа дека ништо не треба јас да пишувам. Сепак фала.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Мораш да го ставиш како неположен предмет, без оглед дали си го паднала или не си се појавила на испит.

9. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    По половина предмети немаме резултати од каде знаеме дали сне паднати или не? Сепак мислам дека нема врска тоа :)

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Неможеш да запишеш семестар без да ги имаш сите оценки во индекс. Си пишува убаво на упаството на сајтот и на шалтер само нема кој да прочита. И секако дека има врска, не е ставено за украс.

11. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    За 1 година не важи тоа бидејќи не сме виновни ние што први запишуваме а професорите за оценки викаат после 8 :) Запишав семестар со само 3 оценки во индекс. Информирај се првен.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ти благодарам на советот, сега треба да бранам дипломска ;) Така да јас кога запишував втор семестар драга требаше да ги имам сите оценки во индекс и да ги запишам неположените во семестралниот лист од прв семестар. Бидејќи драга од зимски преминуваш во летен. Срамота е прва година сте еден семестрален лист незнаете да потполните. Муабетот беше за неположените предмети.
    Поздрав

13. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Па баш зашто сме прва година од каде ќе знаеме што и како треба,да сме втора година ќе знаеме :)
    Инаку летниот семестар го запишав со само две оцени во индекс.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не ви менуваат годините, и јас сум била прва година и сум знаела има упаства за студирање на самата страна, знаете да отворите фемина и фејсбук, полесно да е прашате, потешко е да прочитате. Се ви е објаснето на сајтот, отворете разгледајте.

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.103
    Допаѓања:
    163.592
    ^Бубаче, ај малце полека со квалификациите кој што прочитал и што било срамота... ;)
    Она што го пишува во упатствата е едно, а праксата е друго. Значи девојките ти велат дека за некои предмети сè уште нема објавени резултати од испитите од страна на професорите, и што можеме ние тука?
    Еве кај нас за два од трите задолжителни предмети сè уште нема резултати од испитот, по еден од нив допрва и усен испит ќе имаме после предвидениот рок за заверка и упис за прва година. Јас со 4 оценки заверив зимски и запишав летен, значи не прават проблем и нема никаква врска тоа. :)

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Девојката погоре праша дали треба да се запишат неположените предмети во семестралниот индекс и реков дека треба, бидејќи тој лист ќе ви биде во досието, сигурно нема да го фрлат. Мора да имаат преглед и досие за вас. Па срамота е, студенти сте како можете да не знаете да не следите еден прост лист не ми е јасно?
    Јас бев прва година по модуларни студии ме враќаа ако немав напишано неположен предмет. И незнам на кој шалтер и која катедра јас зборам за мојот шалтер. Ама никој не праша ни за кој шалтер се работи. Има на друг шалтер пуштаат. Не верувам професорите да ви дале покасно оценки ако имате рок да запишете семестар. Јасно си пишува во прилогот сите оценки во индекс. Мене неможеш да ми кажуваш практики.
    Кога ќе си барате уверение ќе се жалите што ништо ќе ви нема и ќе ви бараат дупло да си платите.
    А никој не спомна квалификации, држи си го нивото на кое си и нема да има проблем.

17. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Да не го цитирам професор што изјави дека за нас прва година бидејќи први запишуваме семестар немора да ги имаме сите оценки во индекс за да запишеме втор семестар бидејќи МНОГУ професори резултатите ќе ги дадат од понеделник натаки. А уписот за тие од прва е до утре. Може порано било поинаку али сега ништо не е организирано.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Nikogas i nisto ne e ni bilo organizirano na FLF...Rokovite,administrativnite proceduri vazat samo na hartija,vo praksa sè e mozno.Zboruvam za pred edno desetina godini,a sega vo erata na kompjuterite i internetot,treba sé da e poednostavno i poprakticno.Za zal gledam deka vremeto stoi vo FLF :/

19. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    19.378
    Феминки, ќе сакате ли да ме упатете малку повеќе за германски јазик и книжевност, наставна насока, кои се предметите што се учат, какви се предавањата ово оно...Планирам се запишам, па добро би ми дошло ваше искуство.
    Ви благодарам многу :)

20. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    3.907
    Некое искуство со предметот Средновековна книжевност од проф.Добрила Миловска? Дали бара присуство, како се полага и слично.