Имав избрано изборен предмет Балканска лингвистика.На iknow системот ми го прими предметот и се беше во ред.Е сега,сакав да го променам тој предмет бидејќи најверојатно нема да се реализира бидејќи го нема истакнато на распоред и слично.Сега се најавив на iknow и гледам тој предмет ми го нема во листата на предметите.Сега сакам да изберам општа лингвистика.Дали е можно нешто проблем да ми направат во смисла да ми речат дека имам само 5 предмети,немам што да заменам...?
@buba4e89 бубаче здраво. Видов дека на една членка и имаш објаснето за светка 1 кај искра и пирузе па сакав да те прашам ако не ти е тешко за 2ката да ми кажеш отприлика каков тип прашања да очекувам, есејски секако тоа знам..кои дела најчесто ги дава пошто вака 50ивише се ако сите фатам да ги читам..
Искрено таа на секој испит/колоквиум ги менува прашањата. Бара анализа многу, внимавај на деталите. Есејски да ама ќе ти бара и текст од книгите. Знам дека идеше таа книгата со 3 тома од Виктор Иго и го заборавив името, таа најмногу се бара. Може да ти постави прашање да го раскажеш 2риот том. Книгите се големи а времето е кратко, има филм, јас го гледав онлајн. Мораш да обрнеш внимание на сите патоси во книгите. 50, 100 нека се сите ги дава. Ох, Пирузе нема лоша душа само беше многу спретна и внимателна, никако препишување еве колешкава последен испит и е не може да положи сеуште. Едит: Клетници.
Да да така е Многу знае да те збуни да ти го испреврти прашањето дури и нешто сосем трето да те праша што нема врска со прашањето и предметот, ама на крај од испитот сите ги пушта
Ајдеее..ако е така ние цела група колективно ке паднеме..само ние што си напишавме прашања не ни знаеме од што да учиме? не знам што му текнало сега да менува метод, кај него ова со прашањава функционира со години..
Ако мислиш дека си казнета, не. Казната е само ако ги пријавиш испитите после 8-ми. Барем јас така сфатив.