@buba4e89 воопшто не си во право за проф. Ѓурчинова. Се' зависи од тоа како ти ќе се поставиш со неа, а и со нејзиниот предмет. Јас немам еден лош збор да кажам за неа.
Кој учи книжевност напамет и како го постигаат тоа, и зошто? тоа е поентата, а "глупи луѓе" не спомнав никаде, не е мој речник, фино кажав "дудуци", што е описна придавка за оние кои цела година дремат на предавања, на испит не знаат кој е Данте и чему служи и после прераскажуваат дека Ѓурчинова била отров. И не ја правам светица, ми е гајле за Ѓурчинова, ама многу ми пречи кога мистифицирате еден обичен професор и уште пообичен предмет. Седни, учи, разбери, научи, излези на испит и ако и така не ја бива, си има комисија.
Ne e tolku ladna prof , se sali , ne prasuva kako sme, kako ni prosol denot i sl.Prosliot cas i raskazav lekcija od nejzinata kniga i mi rece bravo( a na ist nacin ja ucev kako i proslite). Ne znam, mnogu mi e strav , duri od sea imam macnina za na ispit.Strogo deluva da, se plasam da ne go zavrsam fakultetov poradi nea, a uste sum na pocetok...baska shto 4 godini kje imame knizevnost
Види, јас си кажав мое мислење и мое гледиште за неа. Отров жена,а ти како ја гледаш и величаш си е твое.
Дупло сум постара од тебе, и плус некоја година. Сѐ она што го пишав (неврзано за Ѓурчинова) примени го! Немаш никаква причина да се плашиш, ниту од професорката, уште помалку од испитот. Неа не можеш да ја промениш и не треба воопшто да ти е гајле дали била дрска или фина, фокусирај се на твојата задача, сѐ останато е ионака надвор од твоја контрола. Учи си, биди активна на часовите (не знам како ви се организирани), обиди се да промениш нешто во начинот на кој учиш и паметиш концепти и стварно немаш гајле. Најискрено ти кажувам.
здраво знам дека оваа прашање не е за тука ама ми треба помош за аплицирање во студентски дом, дали во електронското пријавување за месечна нето плата се пишува од потврдата од родителот или од декларацијата плисс хелп?
Вистина е. Кај неа до сега сè имам положено. Ми предаваше во прва и сега во трета. Можеби ти ќе имаш поразлично искуство, само учи си континуирано.
Леле, Узуновиќ. И за неа се создал митот на строга, ваква или онаква. Не знам што ти предава, на времето кај неа се слушаа книжевност-вежби и превод. Многу е спремна како професор, од неа може многу да се научи. Нормално дека не сака пасивни и незаинтересирани студенти. Биди редовна, учи со ред, пишувај на време домашни ако ви дава и не слушај муабети за неа затоа што само ќе те демотивираат.
Здраво. Сакам да прашам дали уште траат уписите за летен семестар на факултетов, и ако да, до кога? Не студирам тука, за друг прашувам.
da Decki jas vlegov vo drzavna kvota, ama ovoj semstar od 6 predmeti usprav samo 1 da polozam, dali go gubam toa ili se gleda za cela godina?
Ve molam za pomos.. Studirav tri godini na filoloski i pred 2-3 semestri se otkazav, ama ne se ispisav regularno so ispisnica. Sega sum prva godina na pedagoski i imam mnogu predmeti koi bi mozele da mi gi priznaat od filoloski sto mi se polozeni.. Dali mozam sega da se ispisham, bidejki samo so ispisnica gi priznavaat predmetite, ili ke treba da gi doplatam site zaostanati semestri za da mi dadat ispisnica? Ve molam ako znaete itno mi e