Здраво, со оглед на тоа што оваа година ќе бидам студентка во прва година на факултет заинтересирана сум за студиите по француски јазик, дали има некој од вас кој што е запишан на овие студии да го сподели своето мислење, уписите се за неколку дена и навистина се уште сум во дилема.
Sakav da prasam sega na vtor upis ke se zapisuvam pa nekako ne mi e jasno toa skeniranje na dokumenti ke sakas li da mi pises dokolku znaes kako odi toa?
Дечки здраво. Дали некој има слушано некој од предметите: 1. Македонски јазик – вештини на правилно пишување; 2. Психолингвистика – Татјана Гочкова Стојановска да ми каже искуства и совет кој да го изберам и доколку знаете која од професорките го предава првиот предмет бидејќи се дадени три: Славица Велева, Станислава Сташа Тофоска и Марија Паунова. Благодарам однапред.
Јас дипломирав пред сто години, тогаш задолжително беше да се учи македонски јазик, немавме психолингвистика. Татјана предаваше јазик, искрено малку е флегма, но од мое искуство коректна е. Славица ако не се лажам одамна беше деканка, исто македонски предаваше, не се сеќавам дали во втора или трета, исто сосема коректна и супер предаваше. Имај на ум дека јас скоро пред 20 години учев, но овие две професорки си беа таман.
Здраво, дали знаете колку е сумата да се запише празен семестар на ПиТ, бидејќи ми остана само дипломскиот труд?
Мислам дека скриптите мора секој да ги има за себе и мора да се оригинал, бидејќи ги бара на крај да му ги однесеш сите листови со вежби ама во оригинал (во жолта боја се оригиналните листови).
Zaso ja ne sum na filoloski na drug fakultet sum ama mi ja baraat taa skripta moze i iskopirana ne original