Веројатно мисли на ЕКТС служба Филолошки факултет Блаже Конески Скопје,ама изгледа не постои таа група повеќе затоа што кога јас ја барав не јанајдов.Ако не ја најдеш таа тогаш барај општо Филолошки факултет Блаже Конески Скопје сигурно има група и сајт на факултетот на фејсбук и на Гугл Срч.
Имаа една општа група на факсот и има една што е активна со 1.1 к члена односно студенти( зависи за што ти треба), и да мислев на ектс но избришана била. Секоја катедра си имаа своја страна( бар во мое време имаше )
Баш ми е мило што имаш позитивно искуство со катедрата, ама очигледно си од тие што се постојано над книга, без да излезат па потоа и професорите ги сакаат. Доколку воопшто не гледаш никави неправилности на катедрата тогаш свака част и баш ми е мило за тебе
Здраво дечки, како изгледа испитот АК 1/2 кај Калина? Знам дека е поделен на sections a-теорија, с-есеј, но не ми е јасен section b што се бара?
Јас одамна дипломирав на англиска катедра, кога студирав АК1/2 предаваше проф.д-р Зоран Анчевски. Претпоставувам се пензионирал човекот. Калина беше асистент тогаш на АК5. Е, сега не знам колку ќе ти биде од помош, ама колку што се сеќавам во Б делот имаше 4 помали извадоци од песни, мислам 2-4 стиха беа, и за нив требаше да се препознае авторот, насловот, годината на пишување и што се зборува во делот. И мислам дека требаше две од песните да избереме за целосна и детална анализа.
Ти благодарам ти беше истата што пред да се запишам на факс ми кажа да не очекувам многу бидејќи сум го учела јазикот, дека факултетот бил многу тежок, но искрено да ти кажам јас со желбата и трудот да го изучувам германскиот, ги надминав и своите очекувања. Ако се има желба, ништо не е тешко колешке Катедрата и професорите се супер според мене
Хахахах баш ми е мило за тебе, факултетот како факултет е секако тежок како и сите факултети. Браво за тебе за надминатите очекувања ти посакувам само среќа и помалку гзолижење секако!
Дали некоја има полагано кај професорката Ангелина Бановиќ-Марковска, за да ми каже дали ги дава истите испитни прашања(есистички за делата)што ги дала претходната испитна сесија? Во случајов мој јунска испитна сесија и септемвриска.
Devojkiiii, nekoja da ima operativen plan za nastavata po mkj za kaj Gordana Aleksova ?? Mi treba primer kako izgleda
Здраво на сите. Дали некој полагал „Споредбена граматика на словенските јазици“ кај проф. Црвенковска? Дали знаете од прилика какви прашања дава бидејќи материјалот е навистина обемен?
Кој е најсоодветен смер за професор по македонски: македонски јазик и книжевност или македонска книжевност и култура- наставна насока?
Здраво колеги, искуство со изборните предмети Руска и Украинска цивилизација и култура 3? Кој ги предава, што се учи?
Здраво, некој што студира Македонски jазик и му предава професорот Симон Саздов, ќе може ли да ми пише лп?