Здраво дечки, дали некој има искуство со испитот АК1/2 Поезија кај Калина? Како изгледа испитот, скрипта или некаков материјал од кој се учи? Или пак од Нортон книгата од каде до каде се учи?
Dali ima nekoj tuka sto e na preveduvanje i tolkuvanje nasoka? I dali mozhe da mi pishe imam nekolku prashanja?
Здраво дали може да ми кажете кои дела се обработуваат во прва година на англиска книжевност (предмети англиска книжевност 1 и 2)
Здраво, дали знаете колку е сумата да се запише празен семестар на ПиТ, бидејќи ми остана само дипломскиот труд?
Dali ima nekoj koj vo skoro vreme ima polagano za dobivanje uverenie za nivoto na poznavanje na stranski jazik na Filoloski fakultet - Skopje? Kako odi polaganjeto? Sto prasanja ima? Fala vi mnogu
Дечки ,како можам да дојдам до контакт со Проф.Д-р. Татјана Панова - Игњатовиќ без да одам до Катедра ?Инаку не сум од Филолошки ...
Zdravo ve molam dali nekoj moze da spodeli iskustva so polaganje na ispitot drama na sto treba da se vnimava
Здравооо! Некој да ми каже какво искуство имате со присуството на вежби по Морфологија? Дали пушта на испит и без редовно присуство ако присуствуваш на предавања?
Дечки, може не е за тука прашањето, ама не знам каде да пишам на др место. Ми треба судски преведувач англиски, од кој имате убаво искуство? Ми треба за поголем број документи. Ви благодарам.
Здраво на сите, Каков е испитот кај Симон Саздов Современ македонски 1? Дали лесно се положува? Ако некој ги има одговорени сите вежби од книгата ве молам да ми ги прати
Здраво, не знам дали прашањето е во соодветна група, извинете ако не е, но за упис на магистерски студии (на информатика) потребно ми е уверение за англиски јазик (од Блаже Конески). На страницата најдов термини за полагање, но не пишува подетелно дали треба да се отиде таму или може и онлајн, и колку време би траело тестирањето. Претпоставувам е во работно време и баш ќе ми значи ако некој знае да ми сподели повеќе информации за да можам да се организирам со работа