Море сум се изгубила јас целата погоре. Се извинувам. Веќе не пишувам на повеќе места истовремено. Имаш право 4 предмети од двата семестри да не ти се положени за да запишеш втора. Што значи, 40 кредити ти требаат. Незнам за тој услов со 35, можно е и таква опција некоја да постои, најдобро консултирај се со Наумоска ако те фаќа патот накај факултет.
Да не знае некој, да не ги има резултатите од упис на филолошки на огласна табла на факултетот истакнато
Њет бре, њемет. Чекајте, нашиот факултет е надалеку прочуен по ,,навременоста и организираноста,,. Ај, битно нека ги истакнат.... Утре, утревечер, другиден. Сабота најкасно мислам ќе се видиме кој е на листа.
Јас сум на ПИТ Прв англиски втор француски, а и вие втор треба да го изберете оној што го имате учено во гимназија.
хелоу имам едно прашање.. океј две. кои документи треба да се носат на 31ви за упис? и и и кога треба да се плати првата рата т.е првиот семестар? тенкју
Можеби ова прашање го поставив веќе но ајде пак да го поставам.Колку часови неделно имаш на англиската катедра? А јас сеуште се двоумам дали да одберам англиски или италијански за прв јазик.
современ има 4 пати во неделата( 3 лекторки и 1 writing).Книжевност 2 ( едно предавање, едно вежби), морфологија 2 ( предавање и вежби) и сега зависи за изборните јас знам кога бев прва година лексички го имав и имавме само еднаш во неделата, едн анедела имавме вежби една предавање.Македонски имавме 2 (педавање и вежби) и имав странски јазик и тој бесе еднаш во неделата исто како лексички
За да се запишеш треба да имаш и уплатница за доказ дека си ја платила првата рата 100/200 евра зависи во која квота си, значи до 31ви треба да уплатиш А документи јас лани купив од книжара цела папка со сите тие формулари и плус индексот, прашај во некоја поголема книжара би требало пак да имаат само без индекс нели затоа што ви се бесплатни И лична карта нормално треба да си носиш
Ги имате сите документи во книжарата на Факс или пак во Студентски збор, што е во Градкси Ѕид, пред Тинексот..
Па да мора да залепите на индексот слика а мислам и дека на нешто друго лепевме али како и да е слики требаат
Јојоба, сигурна ли си за тоа дали треба да се уплатат парите за партиципација, како што разгледував, видов дека не ги бараат, туку бараат уплатница од 750 денари за некои, не знам, дополнителни настани ?
Јас кога се запишував (не на Филолошки али исто е ваљда) обавезно однесов уплатница од 100 евра, и уште неколку за тие другите што се не знам точно таму, мислам дека имав 3-4 уплатници.
Да, јас стварно не видов никаде дека треба да плаќаме партиципација. Малку хаосно ни е на факултетов. Се надевам во понеделник ќе објават што точно треба. Индекси тие ќе ни даваат ?! И кои изборни ќе ми бидат понудени за избор ? На ПиТ ?
како бе луѓе па немате од факултетот истакнато се детално??? кај нас на градежен се има...секоја уплатница посебно ја има истакнато со жиро сметка...еве ке ви ги пишам кои се, исто е на сите факултети само нормално нели различна жиро сметка 1. индекс и студентска легитимација (ги добиваат бесплатно) 2. пријавни листови и статистички лист од УКИМ 3. уплатена административна такса од 100 денари 4. интерен формулар за запишување на семестар од Студентската служба на ГФ 5. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2 х 3) 6. потврда за уплатени 750 ден. за информативни, информатички, културни и спортски активности, со назнака ИКСА на УКИМ,(факултетот на кој сте) 7. потврда за уплатени 1550 ден. за материјални трошоци за образовен процес на жиро-сметка на факултетот 8. потврда за уплатени 120 ден. за осигурување (15.09.2011-14.09.2012) на жиро-сметка на факултетот 9. потврда за уплатена партиципација 6200 ден. (семестар во државна квота) односно 12400 ден. (семестар вон државна квота, квота со кофинансирање) на жиро-сметка на факултетот
Ми се плаче од факултетов. Нема ништо, проверувам на секој саат. Читав во официјалниот конкурс на УКИМ, не спомнуваат ништо за квотите. Јас изгледа ќе носам со мене пари, па ако треба ќе ги уплатам таму. Него сакав предвреме да си завршам со тие работи, да не чекам во тоа банкичето таму. А солзушке, каков е овој статистички лист ?