Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Море сум се изгубила јас целата погоре. Се извинувам. :worried:
    Веќе не пишувам на повеќе места истовремено. :D
    Имаш право 4 предмети од двата семестри да не ти се положени за да запишеш втора. Што значи, 40 кредити ти требаат. Незнам за тој услов со 35, можно е и таква опција некоја да постои, најдобро консултирај се со Наумоска ако те фаќа патот накај факултет. :)

2. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Да не знае некој, да не ги има резултатите од упис на филолошки на огласна табла на факултетот истакнато :)

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Њет бре, њемет. Чекајте, нашиот факултет е надалеку прочуен по ,,навременоста и организираноста,,. Ај, битно нека ги истакнат.... Утре, утревечер, другиден. Сабота најкасно мислам ќе се видиме кој е на листа. :rofl:

На Denna и heartche им се допаѓа ова.
  4. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Ќе биде некогаш хехе :)

5. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
    Јас сум на ПИТ :) Прв англиски втор француски, а и вие втор треба да го изберете оној што го имате учено во гимназија.

6. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    На heartche му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ухухуху, супер. Само што се видов, не ви кажувам каде. :rofl: Ај со здравје. :wasntme:

На heartche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    хелоу :) имам едно прашање.. океј две. кои документи треба да се носат на 31ви за упис? и и и кога треба да се плати првата рата т.е првиот семестар?
    тенкју :)

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Можеби ова прашање го поставив веќе но ајде пак да го поставам.Колку часови неделно имаш на англиската катедра? А јас сеуште се двоумам дали да одберам англиски или италијански за прв јазик.

10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    современ има 4 пати во неделата( 3 лекторки и 1 writing).Книжевност 2 ( едно предавање, едно вежби), морфологија 2 ( предавање и вежби) и сега зависи за изборните јас знам кога бев прва година лексички го имав и имавме само еднаш во неделата, едн анедела имавме вежби една предавање.Македонски имавме 2 (педавање и вежби) и имав странски јазик и тој бесе еднаш во неделата исто како лексички

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    За да се запишеш треба да имаш и уплатница за доказ дека си ја платила првата рата 100/200 евра зависи во која квота си, значи до 31ви треба да уплатиш :) А документи јас лани купив од книжара цела папка со сите тие формулари и плус индексот, прашај во некоја поголема книжара би требало пак да имаат само без индекс нели затоа што ви се бесплатни :envy: :P И лична карта нормално треба да си носиш

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    26.359
    Ги имате сите документи во книжарата на Факс или пак во Студентски збор, што е во Градкси Ѕид, пред Тинексот..

13. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    благодарам :) а слики треба да се носат?

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Па да мора да залепите на индексот слика а мислам и дека на нешто друго лепевме али како и да е слики требаат :)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Јојоба, сигурна ли си за тоа дали треба да се уплатат парите за партиципација, како што разгледував, видов дека не ги бараат, туку бараат уплатница од 750 денари за некои, не знам, дополнителни настани ? :?:

16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас кога се запишував (не на Филолошки али исто е ваљда) обавезно однесов уплатница од 100 евра, и уште неколку за тие другите што се не знам точно таму, мислам дека имав 3-4 уплатници.

17. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    може некој да те даде линк каде има што се треба да се уплати :) благодарам однапред

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Да, јас стварно не видов никаде дека треба да плаќаме партиципација. Малку хаосно ни е на факултетов. Се надевам во понеделник ќе објават што точно треба.

Индекси тие ќе ни даваат ?!

И кои изборни ќе ми бидат понудени за избор ? На ПиТ ? :?:

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    како бе луѓе па немате од факултетот истакнато се детално??? кај нас на градежен се има...секоја уплатница посебно ја има истакнато со жиро сметка...еве ке ви ги пишам кои се, исто е на сите факултети само нормално нели различна жиро сметка :)

1. индекс и студентска легитимација (ги добиваат бесплатно)
    2. пријавни листови и статистички лист од УКИМ
    3. уплатена административна такса од 100 денари
    4. интерен формулар за запишување на семестар од Студентската служба на ГФ
    5. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2 х 3)
    6. потврда за уплатени 750 ден. за информативни, информатички, културни и спортски активности, со назнака ИКСА на УКИМ,(факултетот на кој сте)
    7. потврда за уплатени 1550 ден. за материјални трошоци за образовен процес на жиро-сметка на факултетот
    8. потврда за уплатени 120 ден. за осигурување (15.09.2011-14.09.2012) на жиро-сметка на факултетот
    9. потврда за уплатена партиципација 6200 ден. (семестар во државна квота) односно 12400 ден. (семестар вон државна квота, квота со кофинансирање) на жиро-сметка на факултетот

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Ми се плаче од факултетов. :x

Нема ништо, проверувам на секој саат. Читав во официјалниот конкурс на УКИМ, не спомнуваат ништо за квотите. Јас изгледа ќе носам со мене пари, па ако треба ќе ги уплатам таму. Него сакав предвреме да си завршам со тие работи, да не чекам во тоа банкичето таму. :envy:

А солзушке, каков е овој статистички лист ? :?: