Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Немора да ги избереш.Јас го немав одбрано британска во прва на неговото место си зедов друг предмет.Од изборните мора да ги избереш само оние што ти се означени со *

2. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Здраво колешки :) Дали знаете кога почнуваме со предавања и кога ќе биде истакнат распоредот? Бидејќи не можам да го најдам на страната.
    Фала однапред :)

3. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Ај некој нека ме упати за изборните предмети на Англиски и книжевност, предлог за некои предмети кои да ги земам . . .

На heartche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Јас како што разбрав од сето гореневедено како изборни може да ги земеш било кои предмети и не мора да се од матична катедра,на пример јас сум на англиски и книжевност и може да земам македонски,француски и шпански (само пример). Добро сум разбрала? :geek:

5. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    мислам дека може да се земе 1 предмет од било кој факултет (правен, економски, филозофски и секако ако сакате, немора), еден од изборните на матичната катедра означени со *, а натаму.. и мене не ми е сеуште јасно.
    бтв, може некој да ми каже каде можам да ја најдам таа дооооолга листа на изборни предмети? :)

6. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    http://www.flf.ukim.edu.mk/LinkClick.as ... uage=en-US
    НАЈДОЛУ се изборните :)

7. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Во врска со изборните предмети..дали предметите што сега ке ги избереме имаат влијание врз тоа што во втора бираме дали наставна дали преведувачка насока, бидејќи јас сакам да земам британска цивилизација а не и лексички ( колку што слушнав ептен потешко било ) и ај ве молам некој предлог :)

8. Chocoholic.girl

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Јас разбрав дека се земаат 3 предмети од кои 1 може да ти биде од друг факултет, а и не мора односно може сите 3 да бидат од Филолошки факултет (од било која катедра не само од матичната односно англиски јазик и книжевност).
    Него јас не разбрав кога треба да одиме на факултет за да ги пријавиме изборните предмети и ако може некој да ми каже што се учи по Британска цивилизација и Лексички категории?
    Фала однапред :)

9. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    јас само знам дека треба во среда во 8:00 часот да бидеме на фак. но и јас се двоумам што да изберам незнам кои предмети се лесни кои тешки ве молам за помош оние кои веќе не се бруцоши :)

На Chocoholic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    А мора ли лексички и британска обавезно да се земат ??????

11. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    јас мислам дека не мора да се земат лексички и британска туку кои сакаш од твојата катедра а 1 можеш да го избереш и од др катедри на филолошки или пак од др факултет ;)

На heartche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Е ајде сега нека даде некој предмет што да избереме..нешто полесно за почеток :)

13. Martin.95

Martin.95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали може да се земе германски како изборен предмет и доколку некој има земено како поминувал? Јас се мислам и помеѓу лексички и граматички али страв ми е да не е многу тешко пошо не ми иде многу граматика.. :/

14. Chocoholic.girl

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Луѓе запамти некој кога ќе биде првото "литературно дружење" деновиве? Кажуваше денес професорката али не запамтив кога ќе биде. Ќе одите? Јас се мислам дали да одам..

15. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Ви се отвараат ли групите ??мене од третата па натаму не :/

16. Chocoholic.girl

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    исто и мене :/ или не ги прикачиле или некои проблеми имаат со страната

17. foxlife

foxlife Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Дали ќе може да си ја сменам групата ? Затоа што патувам, а другарка ми е во другата :?:

18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Само не ми е јасно за предметот Спорт и рекреација каде се одржува и дали сите групи се заедно?
    Малку сум изгубена со ова факултетот :) бруцошка работа.

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    ^ Тоа ти носи само два кредита, јас би се подзамислила пред да го земам. :hai:

Инаку немам коментар, околу неорганизираноста. Знаев дека е неорганизирано, хаос, џангл, ама дека е до волку, стварно не знаев. Во што се впуштив, људи мои. :D Мото на факултетот предлагам да биде - Зошто да биде просто, кога може да биде сложено. |( Ма не се замараат они, зошто да ни објаснуваат, бруцоши, пф... Ќе се изгубат два три пати, ќе згрешат десетина пати, па ќе се научат. Така растат децата. :D

Денеска прв час со Елена Петровска, проф по македонски. Прилично сум задоволна од тоа што го кажа и како се изјасни пред нас, ми изгледа како асален човек. Други предавања сум немала цела недела, џабе киснам во Скопје сама. Немало кадар. Бајт мај инглиш ас пипл, џас бајт ит. :fubar:

Изборни земав Британска цивилизација, ИКТ терминологија и Дипломатска комуникација. Поим немам што и како се предметиве, ми изгледаа интересни и ги одбрав. Па со Дедо Боже напред, затоа што стварно почнувам да станувам религиозна. :x

20. veslamkajce

veslamkajce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Дали може некој да ми каже дали може да има префрлање од една во друга група? :D