Но мислам дека е задолжителен предметот.Затоа што на УГД ни дадоа распоред за таа насока и мислам дека сите 5 предмети мора да ги земеме или можеби грешам ? Ај некој нека ми каже за сигурно оти како изгубена во просторот и времето сум . А трај и кај нас не е нешто добра организацијата.Распоредот го менат па цела недела помина уште не можам да влезам во ритам. .
Ќе може ли да ми каже некој какво искуство имал со Британска цивилизација? Што се учи и дали сите податоци, датуми и имиња треба да се знаат после за на испит? Колку се навлегува во детали? Бидејќи ме интересира историјата на Британија, само не знам дали ќе успеам да ги запамтам сите податоци ако ги има многу.
Добро,мене ме интересира нешто и воопшто не ми е јасно ми се пожали колешка од мене година постара за запишување на 5етти семестар. Условот за 5тти семестар е да имаш освоено 90 кредити кога го видов нејзиниот индекс и ги собрав кредитите нема ни пола од 90 кредити се на се.А предметите носат по 8 по 6 и по 4 кредити.Е од кај да ги собере тие факинг 90 кредити кога ги нема? Чокохолик,пред да ти кажам ме интересира каде студираш во Штип или во Скопје за да ти кажам нешто повеке околу тоа
Во Скопје студирам, т.е. ќе студирам бруцош сум ќе ти бидам благодарна за секоја информација мн малку е објаснето на страната
Јас учев во Штип истиот предмет.Се зависи од професорот.Имаше еден што бараше на целинки да му објаснуваш а другата професорка ни даде испечатени прашања за да ги учиме на кратко.Пожелно е да се учат годините и местата,имиња обавезно треба да знаеш од почеток до крај.Ништо не смееш да пропуштиш.Знаејки дека во Скопје е построго мораш да си го згрееш столчето. црешичка фала на одговорот,и сега испага дека може пола од предметите да ги положи за да запише.Се надевам дека нема да има проблем. И уште едно бонус прашање.Ке треба да соберам едни потписи,кај можам да ги најдам професорите зошто едно време знам дека беа во бетонската зграда.Ги прашувам тие што студираат во Штип.
Поинтересен предмет - здравје! Да, треба да знаеш датуми и личности, но верувај се памтат. И јас бев скептична дека нема да успеам да запамтам се, но испитот го положив со 9ка Треба да се земе овој предмет, навистина е корисен за да знаеш како се одвивале политично-социјалните ситуации во одредено време, поврзано е и со англиска книжевност Прашај ја „главната“ на вашата генерација Може, ако најдеш замена.
Фала ти Bright одлучив да го земам и јас. Ми делува интересен, не ми е најомилена работа да учам датуми али сепак мислам дека е многу корисен
Фала ти Боже, ама кај нас физичко не е задолжителен предмет. Куртул, халелуја, завршив со тоа чудо. Имало Господ.
ако прашуваш за прва година можеш да ја најдеш кај Беко кај што е слаткарницата Малага па продолжуваш право да одиш па се скршнуваш на лево па веднаш тука има како влез од десната страна на зграда една и пишува со големи букви Англиски центар сигурно,мислам дека и за др год можеш да ги најдеш потребните книги јас САЈ го гупив од таму 1263 ден со CD и работна вежбанка заедно со главната книга,се надевам ти помогнав позззз
Фала многу,а што е тоа Беко и кај се наоѓа тоа(аууу знам дека сум досадна,ама стварно сум како изгубена)
Добро бе, што им е финтава со распоредот ?? Некој на ПИТ ако знае, дали треба да се оди утре на предавања од 8 ??
hahah и јас не сум подоле,инаку не сум од Скопје можда нема да ти објаснам точно како што треба но бев купив и затоа ти кажувам што знам.Беко мислам дека е како некој трговски центар каде има повеќе продавници а се наоѓа спроти ТЦ PLAZA (и тоа е трговски центар) а ќе го најдеш кога ќе бидеш на Рекорд од Александар Македонски фонтаната на плоштад продолжуваш право па имаш две улички една на лево една на десно,ќе одиш на лево ќе го видис натписот McDonalld's ќе продолжиш од мекдоналдс право и имаш семафори и да поминеш и од лева страна се наоѓа тој ТЦ Беко,се надевам ти објаснив доволно да се снајдеш, позззз
Да не знае некој кај има распоред и за другите изборни предмети освен брит. цивилизација и лексички категории?!?
др предмет ти сама го бираш веројатно јазик си избрала ама мора да прашаш кој проф.ќе предава изборен предмет и со него/неа да се консултираш еве јас избрав француски јазик и прашав во франц. библиотека библиотекарот ми кажа кога можам да ја најдам проф што предава изборен франц и се консултирав со неа таа ми кажа кога треба да доаѓам за тој предмет.Се надевам ти помогнав поззз