Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Феминките што полагале Англиска книжевност 7 - Шекспир, ако можат нека споделат искуства каков бил испитот, дали дава зафркнати или реални прашања, кои теми ги дава за есеј отприлика, извадоци за анализа итн. Thank you!

2. veslamkajce

veslamkajce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    А дали стварно на вториот колоквиум морфологија го има материјалот и од првиот колоквиум или намерно така кажува за да учиме?

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ За нас минатата година не беше така. Ама годинава не знам :?:

4. veslamkajce

veslamkajce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Па и оваа година мислам нема. Фала сепак :)

5. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    A kakvi vezhbi ima morfologija? Ve molam da mi dadete nekoj primer, nasoka, anything? I am desperate... :|

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Вежби? Мислиш на колоквиум?
    Нема вежби на колоквиум. Имаш само multiple choice прашања.

7. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Јас во февруари ќе го полагам од проф. Ана Кечан и како што знам хаос бил колоквиумот, а можам да замислам каков ќе биде испитот. Им дала цела тетратка за пишување, луѓе тетратка! вртиш вртиш крај нема а само 1 ипол час време :@ едно ќе кажам кој сака да си го скрати животот за 10 години, нека се запише на филолошки! :devil:

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас кај Рајна Кошка ќе полагам во јануари. Таа ни објасни дека испитот ќе бил сличен како тој во прва што го полагавме кај неа, ама сите го кажуваат испитот Шекспир како потежок, па сакав да знам што се паѓа најмногу.
    За кај Ана не знам ништо, дури и прв пат слушам дека има и друга професорка што го предава Шекспир. А зошто во февруари, по друга програма си?

9. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    На ФОН сум, испитите ни се после 13ти Февруари :sweat:

10. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    имал некој лексички кај Јованка да каже нешто за испитот каков бил? :)

11. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Јас во прва имав кај неа и лексички и граматички, и испитот се состоеше од 3 прашања на раскажување и уште 10-15 кратки прашања или дефиниции и имаше дадено збор кај нас мислам дека тогаш ни го даде light да го употребиш како именка, глагол и придавка.Годинава слушавме кај неа лексикологија и ни кажа дека испитот ќе ни биде како тој во прва, што значи критериумот и е ист и не го менува никогаш ;)

12. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Лексички мене ми испадна тежок, иако навидум материјалот е лесен. Иначе ете Теди убаво ти објасна.
    Читај се‘, но пази учи со разбирање бидејќи прашањата и надополнувањата не се поставени како во скриптата и тоа збунува многу.

13. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    А мене најтешко а воедно и најглупаво ми се гледа на нејзините испити што тие што се на раскажување дава само 5 линии на кои можеш да пишуваш а нештото за кое што треба да пишуваш е обемно.Знам мене ми даде тогаш да пишувам за дитрминас ( сега незнам во кое беше дали лексички дали граматички) и ај сега како да напишам во тие 5 линии? Па само да ги набројам не ми стигнаа :D :D али воглавно добро поминав кај неа а учев од тетратка затоа што тој учебникот што ни го имаше дадено целиот беше како контрастивна анализа на англискиот со другите јазици.

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
  15. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    Дали морфологија дава некој поен од редовност на вежби, предавања? посебно ако ти фали еден поен за повисока оценка ?

16. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Нас не ни даваше.Знам јас фонетика ( нели иста професорка е ) за половина поен немав 9ка и иако бев редовна,немав ниту еден минус од редовност таа не ми го даде тој половина поен туку ми рече дека ако сакам можела да ми постави 3 прашања усно па ако знам ќе ми пишела, а ако не ќе ми ја намалела и таа што ја имам и јас решив да не одговарам и си ја зедов 8ката :D

17. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    е кога си баксуз тоа е..

18. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Не се важи присуството кај Мери Џејн..

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sa.il

sa.il Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Да не знае некој што ќе има на усниот испит по Фонетика и какви се испитите по Американски расказ 1 :)

20. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    За која Фонетика 1 или 2? Фонетика 1 нас не ни даде усен туку само тие што сакаа за повисока му поставуваше по 3 прашања.Фонетика 2 имавме да прочитаме дијалог и да препознаеме интонациска група и да го означиме акцентот