Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    што најчесто се паѓа за раскажување на испитот морфологија? :)

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Јас на колоквиуми го положив, ама мислам од цела книга може која било тема да ти се падне. Така бар беше јас кога полагав.

3. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Зарем не ви е на заокружување? На нас пред 2 год така ни беше. Инаку на тие од пред нашата генерација знам му давала по еден модален глагол да опиша - за ова сум 100 проценти сигурна а др со давала на раскажување нз

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Комбинација им е од дел со раскажување и потоа најверојатно 50ина прашања со заокружување.

5. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Морфологија на заокружување? :D Браво бе! :lol: Камо на мене да беше така...

6. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Да, да и Морфологиите и Фонетиките лани така ни беа :) само транскрипцијата ја пишувавме :)

7. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    а има некој друг проблем со совладувањето на материјалот морфологија или јас сум единствената? -.-

8. RiRi92

RiRi92 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    А резултати книжевност обично кога има ? :)

9. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Па зависи, али за помалку од 10тина дена скоро никогаш не биле објавени :)

10. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    не си единствена срце..исто и јас...незнам како да ги научам она поделбите на кен и шуд и све ... :( многу употреби има... ахх ќе умрам...дајте некој типс како да се научат ??? :$

11. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    јас имам проблем со сите модални и со герундот :/ добредојдени се секакви совети од постарите :)

12. RiRi92

RiRi92 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    За раскажување на испит изгледа декА давала модални. А колоквиумот на заокружување не беше баш лесен , имаше многу дефиниции, и најубаво прочитајте се ама баш се :) . Good luck !

13. Feanore

Feanore Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    @ Evelyn, invincible
    Мене само ми кажаа дека на испит имало потежок дел за раскажување, најчесто од модални глаголи и последната тема. Јас ги положив колоквиумите и морам да кажам дека на вториот колоквиум имаше тешки прашања. Со среќа !

14. sa.il

sa.il Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Може некој да ми каже какви се испитите кај Бабамова :) ?

15. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    А може нешто повеќе за испитот лексички категории? што најчесто се паѓа на тие како на раскажување прашања?

16. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    морфологијата е како азбука за ралика од ова што ви следува, фонетика, фонологија,синтакса,семантика....ај да не ве разочарувам, ќе видите и самите :!:

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Во право си, спрема ова што му доаѓа Морфологијата е со би рекла Јанева peace of cake :D Јас моментално маки си мачам со Лексикологијава за утре се спремам и кога го читам ова посакувам да си полагам утре Морфологија а не Лексикологија хахаха

18. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Зозе на испитот по контрастивна од кои зборови дава, за идиоми знам дека дава, а дали дава од тие бизнис зборовите?
    И ако може да кажете како е атмосферата на полагањето ;) , лесно е или тешко?

19. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    За тие бизнис зборовите незнам дали дава оти ние лани такви не ни учевме, а за атмосферата немам коментар исто како на пазар :D Се, се сведува на прашај ја публиката :D :D Освен него не чуваше и онаа со кратка коса со наочарчиња една мн слаба како ли се викаше нз и таа туку се рашетуваше и викаше и на еден му фати и ливчиња и ги зеде во рака и почна да ги мафта и да вика: Професоре ливчиња видете, ливчиња и он се насмеа и вика е добро де шо му ги земаш остај му ги хахах и на крај Зозе си замина и вика ај допрепишете па ќе се вратам да ги соберам и не остави сами во амфитеатар :) и сите имавме скоро положено мн беа ретки тие што не положија и од 7мица помала мн ретко да имаше некој.А и уште нешто, му ги имаш купено ли речниците?тие малите книжиња по контрастивна и речникот на идиоми? ви правеше ли список за да ги купите од кај него? Ако одговоро на овие прашања ти е ДА е тогаш trust me дека ќе имаш загарантирана 10ка :D

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Ме изнасмеа со пазаров.
    Ги имам купено граматиката и речникот со деловни поими, речниците и тоа со идиоми ги немам, ама за овие другиве ме запиша на списокот.
    За зборовиве прашував дека имаме едни придавки и глаголи што одат со предлози и еден куп се, имаме и уште еден куп деловни поими и идиоми, ама штом било така да не се секирам :D .
    А од граматиката што дава, детали, ситници или поважни работи?
    Фала, поздрав.