За англиски јазик-преведување и толкување ме интересира кои јазици можат да се изберат за втор јазик?
Според ме контрастивна анализа, бидејќи имаш дефиници, правила, а расказ - се знае, треба да пишуваш на дадена тема - па сега ти одбери што ти иде полесно !
Дали треба повторно да се пријавува паднат испит од прв семестар и дали треба да се пријави и тој во електронскиот индекс?
Јас сум четврта година, кажи што треба. Треба и и него го пријавуваш по електронски пат и на студентски.
Да, можеш. Имаше и кај нас некои кои немаа положено, па одеа на хоспитации, само немаа право да полагаат.
Но што ако тој паднат предмет не ни е запишан електронски повторно за овој семестар ? Сега не може да го пријавиме пак зашто не ни е запишан когa ги запишувавме предметите. Некој хелп??плеасеее
епа не ти е запишан бидејќи предметот се презапишува ако три пати не го положиш, а сега може да се пријави, избереш зимски семестар и исто како останатите си го пријавиш, јас така направив
Здраво, Јас сум нова овде. Може ли некој да ми даде распоред од Англиски 2ра група ПИТ за утре? Однапред ви благодарам <3
Драги мои феминки, пак ми треба помош и со драма и со поезија, оти ја нае*ав... Драма онака да ми кажете по некоја тема која ви паѓала на есеј, да повежбам нешто. Поезија имам една скрипта ми рекоа дека повеќето прашања биле од таа, има 18 страни заедно со некои ситни делови за драма, ама ми фалат првите две страни и почнува од 9-то прашање, па ако некој ја има и ако е љубезен да ми ги каже првите 8 прашања за да си ги најдам од книгата, би му била благодарна! Ете толку беше отприлика... Инаку да ве прашам како го гуркате месецов? Поднаучувате нешто? :geek: Поздрав колегиии!