Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    Знае ли некој како и кога ќе биде проверката на знаења и умеења??

2. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    Јас утре ќе одам па ќе ти кажам дали ќе биди таму, иако се надевам дека ќе биди оти и јас од бт одам само за то. позз :)

На Mariuccia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Natence88

Natence88 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Знам дека се запишува и пријавува испити до 15-ти август (вторник). Не забравајте да пријавите елекстронски пред да одите кај Стојче.

Нека им е со срека на сите што ќе се запишуваат на Англиски јазик и книжевност. Мене ми остана уште одобрување на дипломскиот труд кај Кошка и пресреќна сум што стигнав до таму! :D

На angliski и Saniche19 им се допаѓа ова.
  4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Jaс ќе одам петок кај Стојче. Се надевам дека се во најдобар ред ќе си завршиме. Копирницата е отворена така? Пријава требат да купам..

5. sasezezov

sasezezov Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    а како со проверка на знаења и умеења? на што се мисли? дополнително ли се полага?

6. tea19

tea19 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    23
    ^во конкурсот пишува дека англиска книжевност и пит ќе бидат со проверка на знаења и умеење, незнам што како затоа прашувам

7. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10

Нема да има проверка на знаења и умеења. мене ми кажа една девојка, се јавила и лично прашала. и кажале дека предлогот не им бил одобрен од министерството, иако било наведено така во конкурсот! :D

8. Saniche19

Saniche19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10

Браво секоја чест! :)

9. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Веќе ми кажаа дека Стојче не бил таму ама можи на другите шалтери да се пријавува па и јас ќе одам сабајле, сепак фала :)

10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Прашањево е за оние кои веќе завршиле четврта година.Ме интересира дали од како ќе завршам четврта и ми остане уште некој испит, ќе треба повторно да плаќам партиципација во Септември или само ќе треба да си ги презапишам предметите кои што ми останале. :)

11. Natence88

Natence88 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Мене лани ми беше петта година (апсолвентски стаж) и ми останаа 4 предмети и гледав да ги положам до овој септември најкасно за да не плаќам казна. На една колешка, поголема 1 година и кажал Стојче дека треба да плати, е сега не се сеќавам дали беше пола или цела партиципација, но колешкава не сакаше да помисли да плаќа уште па се распрашуваше насекаде и на крај излезе дека Стојче бил грешка и плати само 1200 ден казна..

Кога ќе видиш, Стојче нема појма од ништо, знае само да вика и да те омаловажува пред сите! А и на сите факултети е различно, некои плаќаат цели, некои пола партиципација а некои пак само некоја мала казна.

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anabela7

anabela7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Читав нешто дека повеќе нема јазик по Б и Ц, дали е точно ова? Значи само првиот јазик што го земаш во дипломата ќе ти стои, и неможе повеќе да се учат два јазика?

13. madridistaa

madridistaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    а за филолошки не писува ништо за универзитетска пријава треба ли да се зема на дено на уписот

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Само првиот стои во диплома, а останатите се изучуваат како странски јазици повеќе познато како под Ц :)

15. Mariuccia

Mariuccia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Сакам да ги прашам оние кои се трета и четврта година насока превод и толкување, знам дека двата предмети теорија на превод и смј се задолжителни и се понудени два други за трет предмет(контрастивна и американски расказ), епа дали мора еден од овие два да се одбери и ако мора кој според вас е покорисен за оваа насока,а ако не мора еден од овие два кој би го препорачале друг предмет кој би ми бил навистина од корист? :)

16. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас завршив четврта, ама имам уште еден испит до дипломирање. Сега треба да извадам потврда за редовен студент, па ме интересира дали треба да напишам на уплатницата редовен студент или апсолвент?

17. potato

potato Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Дали некој што полагал Теорија на превод 1 кај Бабамова може да ми каже што отприлика дава на испит и на што да обрнам повеќе внимание? :)

18. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Дали некој што полагал во најскоро време поезија 2 (или 1) може да ми каже што поточно има изменето Анчевски во испитот (делот од assigned reading) што бара да се напише и кои дела ги дава? Секоја информација е добредојдена! :$

19. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Само да се препознае кое е делото и кој го напишал :)

20. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    А мене па ми рекоа дека сега последниот пат кога се полагаше имало и кој лик го зборува тоа и на што се однесува, и ова малку ме плаши... Јас ги прочитав делата, ама како бе ликови бара, па не се тоа драми па да кажеш кој го зборува?! Аххх бе чичко Зоки, маки големи ни задава :D