Навистина ли роман на испит не се паѓаат извадоците што ги работиме на вежби туку сосема некои други?
И лесно се препознаваат? Ај така некој совет за роман ако може (дали може да се постигне да се прочитаат сите романи или пак може и од интернет.....)
Od site knizevnosti roman spored mene e najlesno. Jas za 5 dena go spremav 9ka imam. Kritiki mozis da si procitas od internet i nema potreba site romani da gi citas, osven ako ne sakas ti. Profesorkata e mnogu fina, do sega site imaat dobri ocenki. Poveke vnimanie ke si posvetis na esejot i nema da imas problem. Inaku delovite kesno se prepoznavaat bidejki imas i inicijali.
Може ли некој да ми објасни подетално за Агиологија и Книжевност за деца како изборни предмети за прва , кога се предавањата, дали е задолжително присуството на предавањата и дали е точно дека се предаваат само семинарски ??
Сакам да прашам дали некој знае за утре дали за да се изберат изборните предмети потребно е да се отиде на факс лично или доволно е што сме ги селектирале Online преку iknow системот и Btw слушнав дека словенска митологија и агиологија е веќе полно
Знае ли некој како иде полагањето кај симултано, консекутивно и превод од англиски на македонски и обратно и дали мора да се има положени теорија на превод и толкувње 2 ?
Девојки, една информација ќе ве молам, сигурно знаете повеќе од мене, помина доста време како не сум во тек со случувањата на факултет Гледав на сајтот термини за консултации, Драги Михајловски никаде не го пишува Тука ли е професорот? Ми треба за некои консултации во врска со полагањето за испитот за судски преведувач (англиски јазик)....
Не е тука уште од лани, требало да допреведе некоја книга па рече ке паузира една година, требаше да се врати оваа ама ете го нема изгледа и оваа ке паузира.
Luge ako moze nekoj da kaze dali ovie na angliska knizevnost pravat problemi za potpis dokolku imas otsustvuvano na predavanja? Za Ancevski znam, ama za ovie drugite ne znam. Aj ako moze da mi odgovori nekoj
Има ли некој кој годинава е прва година на Англиски јазик и книжевност? Може ли да ми кажете дали Морфологија ќе се полага на колоквиуми и дали веќе има закажано термин за првиот?
Добро бе, Зозе се појавува вака некогаш? Вие од англиска катедра имавте со него контрастивна, што ви кажа? Нигде го немаме видено. :geek:
Во темава кога ќе се пишува може да се нагласи дали се работи за англиски јазик и книжевност или преведување и толкување.Исто и во темата Филолошки Факултет-'Блаже Конески'
Мислам дека темава е за катедрата за англиски јазик и книжевност, а преведување и толкување е посебна катедра во која што има три групи: англиски, француски и германски.
прашајте ја професорката, таа најдобро ќе ви каже, дека лева е малку па неможеш да знаеш точно со неа. инаку ние лани имавме колоквиуми морфологија само не ми текнува точно кои датуми.
Ај ако може некој да ми помогне околу предметот Агиологија, го избрав онлајн преку iknow системот , ако може mail да контактирам со професорката