Ќе може ли да ми каже некој како треба да изгледа семинарската по контрастивна, дали некој ја има правено ?
Ве молам, вие што сте ПРВА година да ми кажете до каде треба да се учи за колоквиумот Морфологија? И дали ви кажа каков ќе биде и на што да обрнете внимание? Please, anyone...
Што читав од претходните постови малку се збунив...не малку туку скроз Јас сум сега 4 година средно и сакам да се запишам на Англиски јазик и книжевност - преведување и толкување па ме интересира од кои јазици може да одберам за 2 јазик и во која година...па ако даде Бог да се запишам тогаш ќе размислувам за 3 ... Фала ви однапред
Колешки, колку поени носи семинарската кај Орхидеја(психологија) и колку поени дава од редовност? И ако може да ми каже некој како уствари треба да изгледа таа семинарска..еднаш вика есеј еднаш семинарска (иако не гледам некоја голема разлика) ?
здраво Феминки дали има некоја од вас земено -Култура на Говор како изборен предмет- проф. Велева дали предметот е само на испит или има и колоквиуми? материјали од каде /гледа ли на присутност?
ZNACI VO PRVA GODINA TREBA DA SE ODLUCIS DALI SAKAS DA ODIS NA KNIZEVNOST ILI PIT. AKO SE ODLUCIS ZA PIT TOGAS TREBA USTE VRO PRVA DA ODBERES VTOR JAZIK, KOJ NE TREBA DA TI BIDE NA OSNOVNO NIVO. AKO PRV GO ZEMES ANGLISKI TOGAS ZA VTOR JAZIK SE BIRA POMEGU FRANCUSKI I GERMANSKI. A AKO SE ZAPISES NA KNIZEVNOST TOGAS NA KRAJOT OD VTORA GODINA MOZES DA ODBERES DOPLONITELNI PREDMETI ZA PREVOD ILI TOLKUVANJE AMA SAMO NA PRVIOT JAZIK KOJ GO IZUCUVAS A TOA E ANGLISKI.
Ќе може ли некој што е прва или втора година да ги пише од Англиска книжевност 1 ДРАМА List of set speeches - кои делови се задолжителни од тој листот што го дава професорката?
Јас да ве прашам сигурно ли е ова со декадите за полагање во Јануарската сесија, дека прво се парни па после непарни ?
дмети за летен семестар 2012/2013 Испитна сесија 8 јануари – 31 јануари 2013 I декада – од 8.1.2013 г. до 18.1.2013 г., за испитите од парните семестри II декада - од 21.1.2013 г. до 31.1.2013 г., за испитите од непарните семестри
Дечки треба молба да пополнам за тој УППИ образецот, така? Со уплата 100че на сметка на флф. За Уверение знам дека треба, ама нешто ова УППИ ми ги буни сметките. Најверојатно треба, така ја разбрав дамата денеска, ама не ми даде фора да препрашам.
ах со неа не се знај, ние на колоквиум имавме organs of speech,па потоа на испит имаа едната група за vowel i:, а другата општо, односно првиот урок за diphthongs. Потоа една колешка во другата сесија полагаше и пак мислам и се падна за некој vowel мислам за u: ама не сум сигурна. Па гледано вака, никогаш не дава исто така да добро е се да си научиш, а и фонетика не е толку тешко