Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филолошки факултет - англиска катедра

Дискусија во 'Образование' започната од teddygirl, 11 август 2010.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Феминизам е најглавната тема воопшто, обрни внимание на женските ликови и нивните специфики (како се однесуваат со општеството и мажите).
    За парафраза паѓаат мислам 5 делчиња, најчесто оние кои сте ги обработувале на вежби или предавања. Имињата на ликовите се со иницијали. Лесни се за парафраза, на некој начин треба да се раскаже само делот даден, нормално да го наведиш контектот и причината за тоа.

2. angliski

angliski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    сакав да ве прашам за АК 3 (РОМАН) тие препознавањата може да се паднат некои со ги работиме на вежби?? бидејќи професорката реце демек дека тие не се паѓале? инаце лесно се препознаваат??? helpppp!

3. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Дечкиии може ли да си излезеш од роман ако не си спремен? Да влезеш само колку да ги видиш прашањата, како кај Анчевски и Кошка? :worried:

4. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Да, може.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    значи деловите кои ви ги даваше професорката на час, оние кои ги има на страната на фб, не се паѓаат на испит. Деловите кои ќе бидат дадени на испит се други, но сепак лесно се препознаваат, бидејќи сепак имате иницијали, а воедно и од контекстот ќе можете да одредите. Јас кога полагав ми се падна делот со јајцето значи од Гуливер, ама еве ако прочиташ погоре ќе видиш дека се паднал и дел од Робинсон, после бурата одкако му доаѓа ангелот и веќе се му станува јасно.
    Значи лани кога полагавме во Јануари, се падна делот со јајцето, и потоа повторно во мај го даде истиот тест. Во септември се падна ова од Робинсон.

Good luck :)

На angliski му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Дечки да не знае некој што прашува фонетика 1 на усно? И зошто воопшто некој оставила на усно? Ме има оставено на усно а баш бев задоволна од напишаното... ;(

7. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    мене многу ме интересира, за вие што сте од постарите години, дали и вие кога запишувавте предмети ги запишувавте првен задолжителните од претходните години, па изборните од претходните години па тек после задолжителните од тековната година па изборните?
    некако ми нема смисла вака. еве ја неам положено поезија а го запишувам роман иако не можам да го полагам. ептен е безврска кога на местото на роман можам да запишам изборен и да си го положам.

8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Да да и ние така си запишуваме.Мене поезија 4 не ми е положено па сега книж. 8 морам да запишам.Знам дека нема логика али така паѓаат пари во касата на факултетот.

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    24.004
    Пак јас со Педагогија... Мислење за Анета Бараковска ?

10. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Професорката е топ. Воопшто не се замарај, многу лесно ќе поминеш кај неа. :)
    Само предметот мене ми беше тупење мозок. :headbang:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Дека лесно се поминува, тоа е точно. Ама професорката мене воопшто не ми беше ТОП. Многу антипатично суштество, „крената“, носот в облаци, релативно нељубезна.
    Сигурно ќе ви спомнат да ја купите таа книгата нејзина, оригиналот, не копија, демек ако го немаш оригиналот, нема да добиеш оцена |( Глупости. Јас се излажав и го купив, за џабе! Така што не го купувај. По секако не е огромна разлика меѓу оригиналот и копираната скрипта - само корицата.

На Hopeful и senza.parole им се допаѓа ова.
  12. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Дечки се трудиме да добиеме казнена сесија па дај сите заедно да се собереме :) Скоро сите студенти од 4та год се потпишаа но сеуште имаме малку потписи, па затоа добив идеја да поставам тука линк па да можат и од другите генерации да се потпишат со име презиме и бр на индекс.
    Еве ќе ви го постирам и линкот на една од групите каде што можете да се потпишувате :)
    http://www.facebook.com/groups/12558844 ... p_activity

13. CobiLobi

CobiLobi Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Teddygirl Баш убаво што ти текнало да пишеш тука, и да, малку потписи а толку многу студенти.
    И што е условот за да ја дозволат таа казнена сесија? Бројот на потписи?
    Јас кога полагав немаше усно за фонетика 1, туку само за фонетика 2.
    Но како и да е, сигурно ќе биде нешто од материјалот ;)

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Па да бројот на потписи.Инаку од Понеделник натаму ќе се остави и список во библиотека па сите што немаат нет или од другиве генерации ќе можат и таму да се потпишат :)

15. linguist

linguist Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Девојки, дали ке може некоја да ми каже што му значи на Зозе тоа што на списокот не ми напишал поени? Можно ли е да значи дека имам паднато? Ми рекоа дека ме има на списокот, но заедно со неколкумина немаме поени. Баш би било жално да паднам, кога имам и семинарска и речници купено.
    А на испитот ја заборавив пријавата, ама му ја однесов подоцна, да не е можеби и тоа, да не ми ја има зафрлено некаде ? Баш се секирам. Ве молам оправете ме. Фала многу :* :)

П.С. Една другарка се грижи дека има малку поени, има 55, што му значи тоа и дали тие поени РАСТАТ со тие речници и семинарски ?

16. pseud

pseud Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    A dali mozebi nekoj gi ima slikano rezultatite po Kontrastivna, pa da stavi slika ovde za da vidime ? :)

17. linguist

linguist Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Pa ne znam dali voopsto i mnogumina znaat deka ima rezultati. Utre mislam deka ke dava ocenki od 9:40 ..

18. Missemss

Missemss Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дали некој продава книгa Cambridge Advanced English Result (CAE Result)?

19. NoIdea

NoIdea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може некој да ми ја опише Румена Бужаровска? (не физички секако :) )

20. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41

Значи мислам дека нема некој кој ќе каже лош збор за Румена. Ме фасцинира жената, и е една од ретките професори кои ќе те натераат да уживаш на час. Англискиот и е совршен, има многу знаење и сигурно многу ќе научете. На мојата листа на најдобри професори, дефинитивно влегува во првите 5 :D