Ај совет, како да се подготвам за Драма 1? На што да обратам најмногу внимание и кои теми од есеите најчесто се паѓаат?
Vo januari imashe pesimizam i optimizam vo faust i second shepherds play & spored iminjata vo volpone da im gi opishesh karakterite [mod-kirilica:t9img3gk][/mod-kirilica:t9img3gk]
не се баш 8 зашто зимаш 3те задолжителни предмета од матична катедра и 3 задолжителни од изборната и уште еден предмет изборен ако се сака, така се 7 Патем може некој да ми каже околу припремата за роман 3 , требаше да го полагам у Јануари ама се некако се премислувам не сум сигурна иако ги читам романите . Кои цитатти што како ? темите одприлика знам ама се некако сум несигурна нз зашто...
Чекај малку, какви се тие 3 задолжителни од изборната? Мислиш на модулот? Или изборни од матична катедра? Ако не земеш барем 2 изборни предмета од матичната катедра си го ризикуваш звањето во дипломата. За роман - Соња дава едни исти испити т.е. прашања. Распрашај се по колеги што се паднало на колоквиумите минатиот семестар, и што се паднало на испитот во јануари и немаш гајле.
Види, ја сум со втор модул и ми кажаа уште кога запишував 3 задолжителни од матична катедра и 3 задолжителни од изборниот јазик Во кој спаѓаат Јазикот, Граматиката и Книжевност. И од двата јазика, е сега вториот јазик книжевност се изучува од 2ра год а јазикот и граматиката идат од прва год. Патем фала за кај Соња
Здраво на сите колеги/колешки... Дали можете да ми помогнете ако се секавате или знаете можеби некои од темите што се пагаат (есејските прашања )по драма кај Рајна Кошка, тоа е Книжевност 1 ? Ако некој може да ми помогне нека пише.. Фала
Дали некој се сеќава што се падна на вториот колоквиум по ак 6? Што теоретски прашања имаше, есеи,и извадоци за препознавање? Фала однапред
Колку што јас памтам есејот треба да е страна и пол. Стои write a page and a half essay.... Нема точна бројка
^^ Ова со страна ипол за сите книжевности е? Мислам, од 1-8... Конкретно, мене за Драма 1 ме интересира. Или само да е 5 параграфи е битно?
А памти некој која голема парафраза ја дава често Соња (роман 3), или прашања, теми за есеј, помалите извадоци? Било што, што ви се паднало вас? Thanks in advance (би ми било од огромна помош)...
Есеи: Feminism in Jane Eyre, Marriage/social status in Pride and Prejudice, Clash of cultures in Ivanhoe, Is Heathcliff a villain... овие од прилика на секое ги врти парафрази 2 кои ги дава многу често(овие се големите): Gulliver's travels делот со јајцето; Robinson Crusoe кога се разболува, и му се причинува дека видел ангел. за теорија ми текнува дека имаше за Gothic fiction, George Eliot, и уште еден имаше ама за жал никако не ми текнува. Се надевам дека ти помогнав. Со среќа и без многу страв, Соња е супер и најчесто истите тестови ги дава Чао
Женски, за ќотек сум знам. Фонетика ретко идев на предавања, на вежби уште повеќе. Мислите дека немам гајле ако учам само дома? Конкретно зборам за евентуалното усно испрашување, и онака кај Јанева се само есејски прашања.
И да знаеш дека си Мислам дека ќе поминеш, ама не се надевај на висока оценка затоа што на Киркова битно и' е присуството на вежби. Убаво ислушај ги дома тие со интонациите и така. Со среќа За драма страна и пол, поезија кај Зоран доволно е една страна.
Цццц , мислам дека ги има на страната на флф, во нашиот дел што е, на англиска катедра, од десна страна подоле