Мислам за катедрата англиски јазик и книжевност дека 3те задолжителни предмети се на англиски предавањата..зар може на македонски да бидат? Веќе во средно од 4та се предава англискиот на англиски па затоа ме чуди како на фах ќе го предаваат на македонски?
Задолжителните предмети се разбира дека се на англиски. И дел од изборните се, зависи што ќе одберете.
Некој знае ли сега каков испит ќе има писмен или заедно и писмен и усен зошто вака пишува во универзитетската пријава?
Дали Драма од парафразите и деловите за препознавање ги дава само оние кои се obligatory reading (list of set speeches) или буквално секој дел од драмата може да се падне?
Добро ќе биде да е така имаш сигурни информации или ? Не ми е јасно во пријавата зошто така пишува а и како што слушнав на тие што биле на подготителна не ни му спомнале за усен испит...
Така ми кажа еден другар беше кај деканот подетално да се распраша и само спомнал за писмен испит.А каде пишува пошто на пријавата за упис нема такво нешто
(kaj mene ova go pise) РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОВЕРКАТА НА ЗНАЕЊАТА И УМЕЕЊАТА 1. Предмет ____________________________________________________________________________________________________________________________ Устен – писмен испит- прашања: 1. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 2. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ На испитот кандидатот доби _____________ поени 2. Предмет ____________________________________________________________________________________________________________________________ Устен – писмен испит- прашања: 1. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 2. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ На испитот кандидатот доби _____________ поени 3. Предмет ____________________________________________________________________________________________________________________________ Устен – писмен испит- прашања: 1. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 2. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ На испитот кандидатот доби _____________ поени
Ми рекоа истото од средно повеќе не сакаат ништо да кажуваат што си викаат јас сум плаќала 5000 ден тебе ќе ти кажувам а материјалот од средно е многу широк поим нели ништо јас само грматика си потчитнувам нешто колку да не биде без ич ... времињата кондиционалите и то Со господ напред
Кај мене пишува ПРИЈАВЕН ЛИСТ БРОЈ НА ЕЛЕК.ПРИЈАВА ПРЕЗИМЕ,ТАТКОВО ИМЕ,ИМЕ И НЕКОИ ДР. ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ.. ДА НЕ МИ ДАЛЕ МЕНЕ ПОГРЕШНА ПРИЈАВА
незнам кај мене се подредени под бројки презиме и име пол ден месец година на раѓање адреса држава итн...потоа се дадени предметите од државна матура поените од средното обр. и матурата и на крајот резултати од проверката на знаења и умеења провери пак пробај да се регистрираш додека не е доцна да не имаш нешто грешка стиснато ...
Чекај изгледа не сме се разбрале..Ти збориш за електронската пријава? Јас мислев за пријавата за упис...)) Се исплашив..
за електронската зборам Мене пријавата не ми е земена бидејќи не сум од Скопје ќе си ја купам утре од некоја книжара утре
Пријавите најдобро земете си ги од фотокопирницата на факултетот за да не згрешите нешто. Ќе кажете за упис на Филолошки, бидејќи се заедно со Филозофски и завршена работа. Не шетајте по книжари, на факултет имате се. И да... со среќа колешки-ќе ви треба! Спојлер Од лично искуство.