ДЕНЕСКА НА ФАКУЛТЕТОТ КАЖАА ДЕКА НА ПРИЕМНИОТ ЌЕ ИМАЛО 40 ПРАШАЊА. СИТЕ НА ЗАОКРУЖУВАЊЕ. ЌЕ ТРЕБА ДА СИ ЗАСЕНЧИМЕ ОДГОВОРИТЕ ИСТО КАКО И НА МАТУРА. ТИЕ ШТО СЕ ОД ПиТ, ПРИЕМНИОТ ЌЕ ИМ БИДЕ 20 ПРАШАЊА ОД ЕДНИОТ И 20 ПРАШАЊА ОД ДРУГИОТ ЈАЗИК. НАЈМНОГУ ПОЕНИ ОД ПРИЕМНИОТ МОЖЕШ ДА ОСВОИШ 40. СРЕЌНО НА СИТЕ!
Дечки дали ќе може утре да се земе потврда за редовен студент и за положени испити на филолошки иако се уписите за бруцоши??
Како поминавте ? Tестот беше лесен ама многууу имаше двосмислени одговори.. Како одговоривте на прашањето Barbara______born in Manhattan? IS or WAS ?
Не..јас си го пополнив како WAS но сите околу мене го пишаа како IS..малце ми падна чудно па затоа прашав..
Кога се занимаваш со некој јазик, мисли на тој јазик, а не на македонски... Ти си мислиш на македонски како е , па ај така ке го лупнеш на јазикот на кој треба ...
Ок само прашав немора одма со сарказам и слично.Инаку wildcherry фала на совет си го владеам многу добро англискиот само ете сите што ме прашаа се збуниле на тоа прашање и малце ми падна чудно тоа е се, баш дека беше едноставно.
јас го напишав is...инаку се состоење од прашања со 4 понудени одговори беше поделен на 2 дела во вториот дел имаше текст и да одговориш на прашањата и јас исто како што кажа Magdalena-92 мислам дека на некои прашања имаше двосмислени одговори
Тестот беше боза, единствен проблем ми беа фразалните бидејќи се ми едни од најнеомилени делови од англискиот.. ДА ЧЕКАМЕ РЕЗУЛТАТИ, ДРУГО НЕ НИ ПРЕОСТАНУВА