Па јас полагав географија и филозофија, може и информатика и историја изгледа (ама за историја не сум сигурна), а од екстерните англиски нормално
луѓе навистина ми треба ваша помош,прва година сум сега и ај си реков ќе седнам поезија да учам и ја отворив таа кинигата short histry... и ајде си реков колку може да е тешко и верувале или не дена учам 10 страни,се пренервирав, се разочарав се ... ако има некој од вас поворасниве што го поминале ова давајте совет како да учам ,што да учам зошто вака ке откачам ... дали да учам се, на што да се задржам најмн,што дава на испити (анчевски) help pleaseeeeee
Жени, ај кажете ми искуство... Прават проблем за признавање на кредити од изборни предмети од Филозофски кога ќе дојде ред за дипломирање? Ќе ми значи некој скоро ако дипломирал или евентуално ако е четврта година да ми каже.
Прво на добар пат си, верувај дека сите ние со недели сме ги учеле првите страни, не се откажувај и со време ќе навлезеш во терминологијата и ќе почнеш да ја разбираш книгата. Ништо страшно, имаш време, само читај и ќе си положиш. На испит дава од се по нешто, има неколку теми и прашања кои обавезно се паѓаат, но тоа некој друг нека ти ги наброи јас не се сеќавам точно.
Јас пак да прашам нешто, навистина ли Поезија 1/2 (зависно нели кој семестар се слуша) е статистички најтежок од сите книжевности од 1-8? Или сепак не мора да значи, м?
Ве молам колеги од short history од Анчевски што треба да се учи ? значи џабе читамм ништо не запомтуваммм...ве молам помогнете ми зошто незнам како ќе положам кај него .......
па за почеток читај полека да разбереш колку што можеш повеќе обично бара детали, но особено се битни одредени поими (alliterative verse, kennings... ), потоа output i contribution за поетите значи сите нивни дела и со што придонеле за поезијата, стилот и такви работи, има една скрипта што е во вид на прашања кои можеби можат да ти послужат колку за ориентација што се паѓа на испитот и какви се прашањата но ти препорачувам да си учиш од нортонот