Може ли мала помош околу изборниве предмети Се мислам помеѓу Словенска митологија и Еден американски автор: специјална студија. Какви се, тешки, лесни?
Британска имаше една мала скрипта за учење, а американска има книга, во таа смисла потешко е, ама материјалот не е комплициран, нормално си има одредени детали што треба да се научат, професорката цени редовност, ако учиш нема причина да имаш проблем со предметот
ај некој ако и го знај mail-от на Калина да ми го пиши, само ако можи побрзо бидејќи итно е!!!!!!!!!!
Дали има некој информација Драги Михајловски кои денови и во колку часот има консултации? Благодарам однапред
Лани јас кога полагав само не праша дали сакаме повисока оцена и тие што сакаа ги испрашуваше-најчесто прашуваше за идиоми, а на другите им ја пишуваше оцената од тестот.
Ќе сака ли некој да ми каже што се учи Агиологија и како е за оценување (се прават ли семинарски, домашно дали дава, присутност се гледа ли ?)
Девојки, дали знаете Правоговор на СМЈ и Книжевност за деца кој предава и кое е полесно? Ве молам, итно ми треба..
Јас полани имав агиологија 2. Лесно е. Се прави семинарска, има книга во билблиотеката. Предметот е нешто за цркви и манастири. Професорката е многу добра и сите добиваат високи оцени кај неа.
Може да се земе Агиологија 2 ако сум немала Агиологија Па мислам дека може, пошто ја немав 1 а го земав 2 во парен семестар, ама пак ако знае некој за сигурно нека каже да не е сменето сега нешто.
Фала многу Bennet. А дали знаеш кој предава Правоговор на СМЈ и дали е тешко(или било кој ако знањ) итно ми е..
Не знам стварно ... Мене ме интересира ако некој знае нешто во врска со изборниот предмет семиологија во односи со јавноста, кој предава и за што се работи, дали се полага на колоквиуми, семинарски?
^^ Семиологија во односи со јавност предава проф. Кристина Николова. Викаат лесно било, појма неам да ти кажам нешто друго поконкретно.
Некој да не го имал предметот Зборообразување на современ англиски јазик па да каже искуства и кој предава?
Девојки дали мора да се земе Контрастивна 2, ако имаш слушано Контрастивна 1, или пак може некој друг предмет да се земе за летен семестар од друга катедра?? Би благодарам однапред