Ме интересира за Филолошки, колку јазици се изучуваат и има ли задолжителни освен англискиот или си бираш сам? Ако има кои се? Што предмети има од прилика и какви се професорите, дали бараат премногу?
Иако сум прва година, ќе ти кажам дека сум задоволна од професорите, секогаш се достапни за нас (барем на книжевност), се што не ти е јасно можеш да ги прашаш, па и преку mail, веднаш враќаат. Можеш да си земеш и други јазици како изборни предмети. Од предмети : книжевност(поезија и драма), морфологија и САЈ задолжителни, од оваа година ни го ставија и македонски како изборен, а всушност моравме да го земеме.
Хихи..нема Па шпански, француски, албански, кинески, јапонски (ама мислам дека не носи кредити)-за овие сигурно знам, а би требало сите да може, но треба да се види во програмата дали има некои услови.
Есејот по драма треба да има 5 параграфи? И ако може некој да даде совет како да го напишам, за да не ме падне за раскажување.
За запишување на Англиски Јазик и Книжевност, колку влијае матурата, колку успехот во средно а колку приемниот испит?
Јас уште кога бев 2ра си одеше Бабамова, а јас лани бев апсолвент така да не верувам дека ќе си отиде за брзо