Девојки, морфологија 2 есејско прашање што би можело да се падне? ај ако му текнува на некој нека пише
Девојки да каже некоја што најчесто дава драма за есејот и дали е точно дека за теорија се истите прашања се вртат? Исто така слушнав дека обавезно ги дава The Duchess of Malfi или Faustus. Ве молам ако знае некој да ми каже. Поздрав
Ќе може ли некој да ми каже како е на испит кај Огнен Чемерски по Превод од англиски на македонски и обратно и дали може да се носат речници ?
Девојки од што се состои испитот драма? Знам за есејот дека треба да е страна ипол. За извадоците што треба да пишуваме (освен да кажеме од која драма се)? И каква анализа треба да се направи на еден од извадоците? И итно ми е, ако некој може побрзо да ми одговори.. Ви благодарам многу
Ми кажаа дека оваа година на Филолошкиот факултет нема да има приемни испити. Дали е ова точно? и ако е тогаш како ќе се пресметуваат бодовите за запишување на факултетот? (Колку ќе важи маутрата, колку успехот во средно?) благодарам од напред.
Slednite dela ti se za chitanje : Robinson Crusoe-Defoe Gulliver's Travels-Swift Wuthering Heights-E. Bronte Jane Eyre-C. Bronte Pride& Prejudice-Austin Ivanhoe-S.W.Scott Vanity Fair-Thackeray Great Expectations-Dickens Pozdrav i so srekja
Дали е точно дека доколку запишам еден предмет по 3 пат, во следната година ќе ме префрлат во приватна квота?
Се надевам дека не, во спротивно... не сакам ни да помислам...ах таа морфологија... Инаку што книга лани се користеше по САЈ 5-6?
Девојки јас сум 4та година и сакам да се запишан на Филолошкиот факултет на катедрата англиски јазик и книжевност? дали можи некој да ми објасни дали е лесно или тешко и какви предмети има?