Колешки и колеги дај кажете некој лесен изборен предмет за зимски семестар? Можи да е од било која катедра ) Поздрав
ako nekoj e na nastavna naskoka za angliski ve molam da pise kakvi se profesorite.sakam da znam bidejki planiram da se zapisam
Кој се запиша на смеров? Денес треба да одиме индексите да ги земеме и слики да однесеме? Друго што треба некој знае?
Девојки има ли некој запишан на Филолошки факултет- Англиски јазик (Гоце Делчев).. ако има некој да ми каже како е материјалот, отприлика дали е тешко, нешто во врска со клети професори доколку ги има и таму ???
Знае ли некој Бабамова кои прашања ги даде Историја 2 во јуни? Многу ми е досадна ова историјава, не можам да ја учам ..Фала, позз
Vo prva godina ne izbrav vo leten semestar nitu gramatichki nitu amerikanska civilizacija, a vo vtora ne zemav raskaz vo leten semestar. Dali kje mora i ovie predmeti da gi zapisham za da diplomiram?
izvinete dali nekoj sto e prva godina zapisan na angliski jazik i knizevnost znae vo kolku casot treba da odime vo ponedelnik ?
Некој да каже дали се тешки контрастивна анализа и психологија? И дали роман може да се полага на колоквиуми доколку не е положена книжевност 1? Благодарам
Ако прашуваш за АК 3 (роман) воопшто нема колоквиуми, а за АК 6 мора да се положени сите книжевности за да полагаш на колоквиуми.
Фала ти многу, јас погрешно сум разбрала. Ќе може ли да ми кажеш дали е тешко роман и дали испитот е ист како и драма и поезија?
Има некој избрано Американски Расказ во трет семестар? Незнам дали да го земам,ми изгледа интересно. Некој да сподели досегашно искуство ?
Концептот на испитот е ист, има теоретски прашања мислам дека 3 беа, 3-4 извадоци на препознавање, еден поголем извадок за парафраза и есеј да напишеш, но е многу лесно, не е како другите книжевности.
Ме интересира какво искуство има некој со Американска книжевност кај Румена, Стратегии на учење и Јазични компетенции кај Ончевска? Фала.