и ако земам слушање, што поточно ќе правам? само ќе слушам? :О и после за испит како ќе биде? ее да. имате вие колоквиуми или директно испити? некои заебани професори? совет имаш вака како за мене ?
Зависи дали ти е прв англиски или втор.. Прв носи 9 кредита, и имаш 6 часа по саат ипол, втор ако ти е, носи 6 кредита, и имаш 3 часа по саат ипол.
Здраво на сите јас оваа година сакам да се запиишам на Катедрата за Англиски јазик - Книжевност... па сакам да прашам коко оди тоа кој уште јазик можеш да го земеш и за тоа што предмети има... благодарам однапред позз
можеш да земеш јазик само под ц и да го изучуваш како странски јазик а за тоа кои предмети се учат имам во минатите постови напишано позз
извини а може англиски шпански италијански * и дали знае некој дали може со трета година на фон да се префрлиш на кирил и методиј
Итно ми е потребна информација како се добива сертификат за познавање на англиски јазик од факултетот ,Блаже Конески,? Секоја информација е добредојдена...
Ако си дипломирала на катедрата за англиски јазик, уверението ти е доказ дека го познаваш јазикот, а ако не си дипломирала на таа катедра, најдобро ти е да си прашаш на Студентски
http://www.flf.ukim.edu.mk/%D1%81%D1%82 ... fault.aspx во 2009 јас кога се запишував овие документи беа потребни сигурно се истите и сега затоа што на страната нема измени.
Фала а уште едно прашање уплатницата може нели да си ја уплатам во мојот град за да ја избегнам гужвата во ск?
Четврта сакаш да ја завршиш на Кирил и Методиј? Мислам дека може само сигурно ќе треба да преполагаш еден куп предметии
Значи вака, јас само што треба да се запишам на факс и одлучив тоа да биде Филолошки, но сакам да ве прашам, дали има во комбинација, превод и толкување- англиски и турски?
Можеш да го земеш турски како по Ц ке ти биде инаку во комбинација нема, само како изборен можеш да го земеш.