^^ А, зошто би го запишала сега? Теорија на ПИТ e задолжителен изборен во трета за студентите на преведувачка насока.
Некој да ми каже нешто повеќе за предметот британска цивилизација ? тешко се поминува,обемен ли е материјалот ? И да..што во случај ако ми се поклопуваат две предавања (изборни предмети) во ист термин ?
Британска цивилизација е лесно и интересно. Ако го предава уште Емилија Георгиевска уште поубаво. Материјалот не е обемен но треба да паметиш важни датуми, личности и настани од британската историја. Како и да е, лесно е. Ако ти се поклопуваат две предавања можеш: 1.Да смениш еден од предметитe 2.Да ги задржиш и двата, но едниот да го ,,жртвуваш" и да не одиш на предавање Трето нема. Туку да кажеше некој нешто за Синтакса, САЈ 7...нешто...Anyone?
Е фала ти за одговорот,само уште да прашам присуство на изборните не е задолжително ? Бидејќи ако ми се поклопуваат два нормално некогаш на едниот нема да одам,некогаш на другиот Никој ништо не ни објаснува
Велат дека е задолжително, но на Британска цивилизација и да отсуствуваш неколку пати не е страшно. А не знам што ти е тој другиот предмет, можеби на него можеш повеќе да отсуствуваш.
Има ли некој што положил поезија 5 материјали? Мислам учебник, скрипти, забелешки, било што? Ќе платам, не е проблем, ептен ми треба.
Анжела е класа професор. Бара редовност, и објаснува темелно и часовите се многу инретесни. На испит е фер. Според мене, една од најдобриве професори на катедрата. позз
Колешки некој од вас случајно да не има нешто кратка анализа на Nineteen Eighty-Four (George Orwell) првиот дел? Инаку за предметот утопии и антиутопии ми треба
лесно е АК3 ако имаш одено на предавања и ако знаеш за делата. чим си ги поминала АК1 и АК2, ова нема да ти биде проблем
Ве молам студенти од 3та и 4та година од факултетот за англиска книжевност во Скопје,да ми испратат порака,ми треба мала помош.
Дечки help please! Некој ако има пример од напишан параграф кај Анчевски за АК2 да го постира да видам како треба да изгледа ако можи