Во август имаше 20 ДОЛГИ прашања, секое по 5 поени носеше. Буквално беа од сите лекции, ништо немаше скокнато. Имаше и лични примери да дадеш, да си поврзаш работи. Е сега, јас и Психо и Социо многу се водев од презентациите, сега можеби се губи 3-4 дена и тоа само за бележење и подготовка и за двата предмети, ама бар ги положив. Генерално, сличен концепт се и двата.
Може ли некој подетално да ми објасни точно како се пријавуваат испити, прва година сум. Електронски ги пријавив само 3те испити, а не и вторите колоквиуми. дали треба да се пријават и тие колоквиуми? Друго нејасно ми е има таксени марки за кои добив код по СМС порака со плаќање 50 ден. За секој ли предмет треба да има посебен код? Откога електронски се пријавени,треба да отидам во службата на фак. и да побарам пријава за испит? Би ми било од помош ако некој сака да ми објасни по редослед. Благодарам
Испитите најпрво треба електронски да се пријават.Откога тоа ќе се заврши треба да се купат пријави кои ќе се пополнат и така пополнети со платена таксена марка се предаваат на шалтер на студентски прашања за да се заверат.За оние предмети кои се на колоквиуми важи истата процедура, мора да се пријават како испити. Секој предмет си има посебен код кој треба да се запише на пријавата а се појавува веднаш чим електронски е пријавен испитот.
Нема потреба од собирање потписи од професори Кога ќе се внесува оценка во индекс, се потпишуваат. Нешто што се паднало на втор колоквиум психолингвистика и методика 1?
Ќе може ли некој да сподели искуство за колоквиумот по Утопии и Антиутопи кај проф. Калина Малеска, please?
Znam deka prasanjevo ne e soodvetno za temava,no ne najdov nitu edna slicna za da postavam... Sakam da prasam za filolski fax,germanska katedra, ovaa godina polagam matura,no ne mozam da odberam germanski jazik bidejki ne e dozvoleno ako izberes angliski kako prv izboren predmet,bidejki ne sakam matematika.E sega,problemot e sto polagam makedonski,angliski,istorija i filozofija(interen) ,a proektna francuski branam...Sega prasanjeto mi e dali ke mozam da se zapisam na germanski so ovie predmeti? Inaku sekoja godina imam 5ka po germanski.. Se izvinuvam za latinicata,od telefon sum
@piglet1 Jas koga se zapisuvav imase edna brosura, taka nesto i pisuvase za sekoj fakultet koi predmeti treba da se imaat polozeno na matura. Istorija trebase i angliski togas mi se cini, za Filoloski fakultet, nema vrska koja katedra i koj jazik.
Девојки дали ви текнува на нешто од втор колоквиум Британска цивилизација , бидејќи гледам дава прашања од предходните години.Фала ви
Од седма до четиринаесетта. Гледај да ги најдеш презентациите, многу работи има таму што ги нема ниту во книгата.
Здраво Јас сум бруцош на катедра ПиТ... Дали има некој втора, трета, дипломиран кој би сакал да сподели искуство Како ви се чини, какви се професорите итн. ?? Навистина не знам од изборниве за втор семестар што да одберам. Може и ЛП да пишете Фалааа.
Дали некој ќе сака да сподели искуство од Англиска книжевност драма кај Кошка? прашања, како оценува, како изгледа испит etc.