Колку што се сеќавам има 10 теоретски прашања, на кои треба да дадеш кратки одговори. Потоа има парафраза на 3 кратки делови од драмите, 1 голем извадок мислам, и на крај есеј од две понудени теми. Некои прашања на кои се сеќавам од теорија се за disguise - што е и да дадеш можеби пример, потоа како изгледал првиот театар да напишеш неколку карактеристики, да наброиш неколку драми на Шекспир, Jacobean drama, Caroline drama. Извадоци често дава од Фауст. Среќно.
Девојки што најчесто дава Анчевски на теоретскиот дел по АК 5 ? Некако најмалку теорија има за оваа поезија ,не знам на што да обрнам внимание.
Јас кога полагав пишував за однесувањето на Босола кон Војвотката, значи низ цела драма тој се однесува различно кон неа. Само немој да раскажуваш, туку низ пример објасни.
Некој да сподели искуство од испитот по Морфологија 1 кај Јанева? Какви се прашањата, особено есејското прашање, дали е опширно/тешко?
Сите викаат дека е тешко и можат да ти направат филм дека нема шанси да го положиш.Јас ги положив сите граматики од прв пат.Може се да ти се падне за есеј.Тоа уствари и не е есеј туку да кажеш се што знаеш на темата со твои примери,мораш за се што ќе кажеш да дадеш пример тоа највеке го цени.Другите прашања на заокружување беа тогаш,и ако го имаш 3 пати прочитано добро материјалот лесно ќе ги препознаеш.Со среќа!
До која глава треба да се учи материјалот за испитот по Морфологија 1 ? Благударам однапред, фала и кај вас, госпо зравје да ви дај...
Аха, ти благодарам Само уште едно прашање за есејското, колку е опширно, дали треба ептен во детали да учам се или не треба до толку да се навлегува во детали и да се опишуваат сите ситуации?
Ме интересира за предметите Поезија 1 кај Анчевски , дали е тешко на испит , какви прашања дава и слично.Исто и за Култура на говор и Американска цивилизација??
Морфологија не се појавив на испит, дали треба да го напишам во колоната за неположени испити во образецот за запишување на летен семестар?
дали можете да ми кажете некои лесни предмети што не бараат многу присуство и учење за втор семестар? Некои ги спомнаа агиологија и вештини на пишување, а други некои има?
Дали може некој да ги наброи песните кои што се учат по Англиска книжевност 4 кај Зоран Анчевски? Ви благодарам однапред
Некој да каже збор - два за предметот Американска цивилизација? Планирам да го земам како изборен за летен семестар, ама се двоумам сè уште. Thank you in advance
Па ако си сакала да учиш историја во средно, тогаш "go for it." Професорката Елени Бужаровска е океј.
Агиологија Медиевистика - овие два кај Добрила Миловска Вештини на пишување Култура на говор ( незнам дали е активен) Семиологија во односи со јавност Реторика и стилистика Херменевистика - овие три писмено се полагаат ама многу се лесни кај Кристина Николовска Македонска книжевност и филм - есејски се полага( со семинарска кажано подобро) - Јасна Котеска.
За историски настани ми е интересно да учам, првиот семестар имав земено Британска цивилизација и ми беа интересни предавањата, а и на колоквиуми супер поминав Само уште едно прашање, дали и овој предмет може да се полага на колоквиуми како и британска?