Devojki me interesira vo vrska so predmetot britanska civilizacija. Dali lesno se polaga, na sto treba povekje vnimanie da se obrne.. Polagam sledmata nedela i mnogu mi e strav kako ke bide.. Vi blagodaram odnapred
Имаш прашања на заокружување, дополнување и 3-4 есејски, научи си убаво оние 4-5 работи што можат да се паднат за есејски (сигурно ви кажала) и обрни внимание на војните, владеењата на кралевите и онака побитни настани. Иначе не е тешко ако се подготвиш убаво, не дава некои онака двосмислени и тешки прашања... Со среќа!
Uste edno prasanje imam.. Dali izbornite predmeti se biraat sekoj semestar ili ovie so se izbrani za ovoj semestar se i za sledniot?
Me interesira smj kaj simon sazdov, deneska polagavmr kolokvium pa prasanjeto mi r dali znaete kolku poeni treba za da polozis razbrav demek na prv kolokvium site gi pustal bez razlika na poenite neznam kolku e tocno toa.
Секој семестар, се разбира Има некои предмети што не се едносеместрални (ги има како 1, 2 или пак јазиците како Ц1, Ц2), но и нив не мораш да ги продолжиш во нареден семестар ако не сакаш.
Здраво, бидејќи за неколку недели ќе полагам Утопии и Антиутопии ме интересира што најчесто дава професорката, дали е лесен или тежок испитот, какви теми дава за есеј ?
Здраво. Кажете ми каква е ситуација со влегувањето на факултет од страна на автобуската на бит пазар кај што стои 2. Порано се поминуваше преку паркингот, ама сега таму се гради. Па дали се проаѓа некако, или треба да кружам од страната од кај македонска телевизија.
Здраво девојки Дали некоја ако знае ќе сака да ми напише по нешто за испитите од втора година: фонетика1, роман1, американски расказ1, контрастивна1? Какви се испитите, кои прашања се паѓаат најчесто? Какви есејски има .. нешто што ви текнува што било би ми било од корист
Moze li podetalno da mi kazete za predmetot Morfologija 1 kaj Marija Janeva razbrav deka imalo 50 na zaokruzuvanje i edno esejsko nz kolku e tocno Sto najcesto se pagja na esejskoto i sto otprilika ima vo prasanjata? blagodaram odnapred
Девојки,ако некоја од вас полагала до сега КОНТРАСТИВНА АНАЛИЗА 1 кај Зозе,може ли да ми пише во Лп,во вторник полагам ми треба малку помош. Благодарам.
Здраво. Сакам само да прашам што се случува на усниот испит по САЈ3? Дали како до сега не треба ништо посебно да се учи или ќе прашува нешто сепак или? Наташа конкретно, ако е од некаква полза, ама претпоставувам за сите важи исто. Би била благодарна доколку некој ми одговори да знам дали да се спремам нешто или не. Поздраав
Дали може некој да ми каже што значи астериксот по испитот поезија. Дали мора да значи дека е усно,и како се одвива усното?Имав 67 поени и претпоставувам дека е меѓу оценки па затоа астериксот
Девојки ме интересира дали доколку во прв семестар паднеш на некој предмет треба сега во летен повторно да го запишеш и пријавиш на iknow, пошто така нешто наслушнав или пак доколку го паднеш 3 пати тогаш одново го запишуваш? Ми теба одговор што поскоро. Ви благодарам однапред.