Јас конкретно книжевност паднав, значи на листот за летен семестар не треба да го пишамповторно, туку само тие што ми се за овој семестар?
Не, во листот за запишување летен ќе си ги запишеш тие што ти се за овој семестар. Во образецот за заверка на зимски имаш на втората страна неположени предмети, е таму само ќе го запишеш како паднат.
Јас сум 4та година средно и сакам се запишувам на филолошки. Затоашто учам во стручно училиште и сите 4 години изучував само 1 странски јазик (англиски), епа сега ме интересира дали ќе ме терат нешто да преполагам затоашто имам учено само 1 странски јазик? И дали ќе може да земам како втор јазик Шпански?
Здраво, има ли некој што знае да ми каже англиска книжевност 7 кај Кошка кои драми се за читање? Многу ми е итно! Фала однапред!!!!
Дали некој би одвоил малку од своето време да ми напише подетален опис на испитот АК 2 поезија ... Ве молам.
Дали може некој да ми каже како изгледа испитот по Американска цивилизација,дали се повеќе како есејски праашања,тие што се на заокружување дали се збунувачки и дали се навлегува во многу детали?
Дали некој од вас e во можност да ги закачи презентациите од Лексички Категории кај Јованка ? Треба да се фати последниот воз во август.Би ви била вечно благодарна кога би ми излегле во пресрет ! Фала однапред
Децо, некој да слушал Социолингвистика кај Трајкова, па да памти што прашања се паѓале на испит, да помогнеме на една мачна душа?
Здраво на сите Ќе може ли некој да ми каже дали само King Lear и The Tempest се за АК8? Ако имаш ваков лист и за АК 8 страшно ќе ми помогнеш!
Без да ги прочиташ книгите помина? How? и јас сега треба да полагам ама некако ми е потешко без непрочитани дела...
Нема да те тераат да полагаш ништо ако земеш англиски јазик само или англиски јазик и книжевност. Шпански јазик ќе можеш да земеш тек од втора година ако има доволно група. Мора да се одлучиш за првиот главниот што ќе ти биде, а за втор модул имаш повеќе избор.
Поезија 1 кај Анчевски го пријавив да го полагам во август, ќе може некој што веќе полагал (во било која сесија) да ми даде совет tips and tricks за како да учам и на што да се обрне внимание. Имам скрипта со скоро се од теорија, лектири и песни ама не знам како да пристапам. HELP, итно ми е немам многу време за губење бидејќи имам и други обврски па сакам со време да учам. Фала
Дали може некој да ми каже кои песни конкретно треба да се читаат за ПОЕЗИЈА 1 ? Ве молам за одговор, незнам од каде да почнам.
Сакам годинава да се запишам за Англиски јазик и книжевност ,ќе може да ми кажете кои се предметите во прва година и дали е многу тешко ?
Дали некој што полагал Поезија 1 може да ми каже, делот со препознавање на дела, дали е само од ASSIGNED READINGS или и од другите дела што се обработувани ???