Фитнес или аеробик?

Дискусија во 'Фитнес' започната од redhead, 30 јануари 2010.

1. ubavicata123

ubavicata123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    mislam deka aerobikot e podobar od fitnesot.Barem za mene.Jas konkretno od latino aerobik i oslabev i mi se zategna teloto.Dvoen efekt.Baska dobar e za sekoja vozrast, ne preci vo razvoj, bas naprotiv se formira teloto ubavo.
    [mod-kirilica:2zb9602n][/mod-kirilica:2zb9602n]

2. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Јас сум за фитнес,и си го вежбам дома :inlove:

3. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Каде има ваков аеробик? :wasntme:

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.651
    Допаѓања:
    161.678
    Тоа е Зумба фитнес.

5. ubavicata123

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    Jas odam vo Lambada vo Debar Maalo.Prezadovolna sum

6. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Фитнес. Аеробикот е доаседн и тоа скокањето у место ми е страшно глупаво...
    Група женички, растресени и испотенки во една импровизирана ДЕМЕК аеробик просторија и ѕенѕаат пред инструктори што станале инструктори ..зошто ете... ги знаат вежбите...
    Аеробик и фитнес инструктор е многу повеќе од демонстратор. Треба да ја следи промената во организмот на оние кои ги тренира и да им каже како да си ја оспособат исхраната и на што да обрнат внимание, ако сакаат да добијат одредена линија... Идев на аеробик лани неколку месеци...Комплетно безволно..Се терав себеси...
    Со фитнес е друго..Ги осеќаш машините и знаеш точно која каква промена прави врз тебе...Имаш инструктори кои ти ги кажуваат ефектите од секоја справа и ти покажува како да се фокусираш на тоа што сакаш да го постигнеш...
    Многу поинтересно и позабавно од аеробик. А и поефикасно. Побрзи се резултатите.

На crazyinlove19, EnnieFabulous и Blabla16 им се допаѓа ова.
  7. ubavicata123

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    јас од фитнес се правам билдерка, нозете ми стануваат како на фудбалер....,а со аеробик многу поубаво ми се оформува телото. Зависи кој што сака да постигне и зависи каков аеробик. Јас кај што идам воопшто не е досадно.

На Monsy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. podarokce

podarokce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Јас сум со Латино аеробик -познат како Зумба , веќе 6 месеци и презадоволна сум. Порано од фитнес се зголемив бе.

9. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    аеробик дефинитивно!

10. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    162
    Јас одам на фитнес, и мислам дека е подобар од аеробик... Али би можело да се комбинира и тоа и тоа ;)

11. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Аеробик,но и фитнесот е добар.

12. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Утре полнам точно 3 месеци откако редовно одам на аеробик. Има резултати, да, ослабена сум 6 килограми од кога почнав да вежбам, притоа не гладувам, јадам се (добро сега, некогаш, дури и почесто, ми се случува навечер по излегување да ја "посетам" пекарата).. Се чувствувам позатегнато.

Сепак мислам дека ако одев на фитнес наместо на аеробик за овој период ќе имав двојно повидливи и подобри резултати, во поглед на зацврстувањето на телото. Имам одено и на фитнес, па резултатите беа очигледни уште во првиот месец од вежбањето. А и полесно е вежбањето на справа, барем знаеш дека правилно ја работиш вежбата.

13. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    АЕРОБИК! Но секако и самиот инстурктор да биди професионален да знае да дава совети.Јас вежбам прилично една година со "мала пауза" од 3 мeсеци бидејќи бев болна, и иам одлични резултати.Затегнато тело, нормална исхрана, воопшто не држам диети ко порано, поздрава сум, поеластична и едноставно аеробикот може да биде и одмор за мозокот колку и за телото. :D исто така моЖе да го комбинираш со пилатес.

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Јас сум за фитнес, повеќе ми се допаѓа, поинтересно ми е. Сум одела и на аеробик и на фитнес и кај мене фитнесот даде подобри резултати (јас не одев за слабеење, туку за да добијам повеќе мускулна маса) така што секој би требало да си знае што му одговара повеќе, индивидуално е.

15. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    е кога веќе си одела и на двете ќе те прашам за аеробик. колкави се шансите со редовен аеробик 3пати неделно да извишиш? благодарам однапред ;) :)

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Од денес почнувам на аеробик :) ..има шанси да се изгуби целулитот? :?:

17. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    има шанси,ако ги прајте тие вежби шо се за газот и се ефикасни многу....со срека јас одам 7 месеци и ми е топ ;)

18. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Фитнес се разбира :D

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Па искрено незнам колку е ефикасно за извишување, но мислам дека би имало ефект, скоро секоја физичка активност е добра ако сакаш да се извишиш.

20. edaa

edaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    девојки ..значи вака..нова сум во форумот...сакав да ве прашам што ми препорачете за стомакот? фитнес или аеробик? плус некои 5 кг помалку добро би било... позз и фала од напред :*