mislam deka aerobikot e podobar od fitnesot.Barem za mene.Jas konkretno od latino aerobik i oslabev i mi se zategna teloto.Dvoen efekt.Baska dobar e za sekoja vozrast, ne preci vo razvoj, bas naprotiv se formira teloto ubavo. [mod-kirilica:2zb9602n][/mod-kirilica:2zb9602n]
Фитнес. Аеробикот е доаседн и тоа скокањето у место ми е страшно глупаво... Група женички, растресени и испотенки во една импровизирана ДЕМЕК аеробик просторија и ѕенѕаат пред инструктори што станале инструктори ..зошто ете... ги знаат вежбите... Аеробик и фитнес инструктор е многу повеќе од демонстратор. Треба да ја следи промената во организмот на оние кои ги тренира и да им каже како да си ја оспособат исхраната и на што да обрнат внимание, ако сакаат да добијат одредена линија... Идев на аеробик лани неколку месеци...Комплетно безволно..Се терав себеси... Со фитнес е друго..Ги осеќаш машините и знаеш точно која каква промена прави врз тебе...Имаш инструктори кои ти ги кажуваат ефектите од секоја справа и ти покажува како да се фокусираш на тоа што сакаш да го постигнеш... Многу поинтересно и позабавно од аеробик. А и поефикасно. Побрзи се резултатите.
јас од фитнес се правам билдерка, нозете ми стануваат како на фудбалер....,а со аеробик многу поубаво ми се оформува телото. Зависи кој што сака да постигне и зависи каков аеробик. Јас кај што идам воопшто не е досадно.
Јас сум со Латино аеробик -познат како Зумба , веќе 6 месеци и презадоволна сум. Порано од фитнес се зголемив бе.
Утре полнам точно 3 месеци откако редовно одам на аеробик. Има резултати, да, ослабена сум 6 килограми од кога почнав да вежбам, притоа не гладувам, јадам се (добро сега, некогаш, дури и почесто, ми се случува навечер по излегување да ја "посетам" пекарата).. Се чувствувам позатегнато. Сепак мислам дека ако одев на фитнес наместо на аеробик за овој период ќе имав двојно повидливи и подобри резултати, во поглед на зацврстувањето на телото. Имам одено и на фитнес, па резултатите беа очигледни уште во првиот месец од вежбањето. А и полесно е вежбањето на справа, барем знаеш дека правилно ја работиш вежбата.
АЕРОБИК! Но секако и самиот инстурктор да биди професионален да знае да дава совети.Јас вежбам прилично една година со "мала пауза" од 3 мeсеци бидејќи бев болна, и иам одлични резултати.Затегнато тело, нормална исхрана, воопшто не држам диети ко порано, поздрава сум, поеластична и едноставно аеробикот може да биде и одмор за мозокот колку и за телото. исто така моЖе да го комбинираш со пилатес.
Јас сум за фитнес, повеќе ми се допаѓа, поинтересно ми е. Сум одела и на аеробик и на фитнес и кај мене фитнесот даде подобри резултати (јас не одев за слабеење, туку за да добијам повеќе мускулна маса) така што секој би требало да си знае што му одговара повеќе, индивидуално е.
е кога веќе си одела и на двете ќе те прашам за аеробик. колкави се шансите со редовен аеробик 3пати неделно да извишиш? благодарам однапред
има шанси,ако ги прајте тие вежби шо се за газот и се ефикасни многу....со срека јас одам 7 месеци и ми е топ
Па искрено незнам колку е ефикасно за извишување, но мислам дека би имало ефект, скоро секоја физичка активност е добра ако сакаш да се извишиш.
девојки ..значи вака..нова сум во форумот...сакав да ве прашам што ми препорачете за стомакот? фитнес или аеробик? плус некои 5 кг помалку добро би било... позз и фала од напред