Во моето гратче е убава водата за пиење од чешма па така да јас си пијам од чешма. Кога одам некаде во друг град или кога сум излезна обавезно флаширана. Но,да би живеела во Скопје или во Куманово никогаш не би пиела вода од чешма,значи покатастрофа вода немам пробано исто како масло за јадење да пиеш,посебно таква ми беше Кумановската вода
пијам вода од чешма бидејки ми нема некоја разлика меѓу флашираната или онаа од чешма иста ми е а ако пијам флаширана најчесто купувам Ладна
Дома пиеме вода од чешма. Кога сум излезена да завршам обврски низ град по жешкото обавезно купувам вода, не можам да чекам ред на градските чешмички. Купувам која ми дојде при рака, пелистерка, ладна добра вода.. не бирам, само да се пие
Дома пијам вода од чешма а кога сум излезена купувам флаширана, најчесто Изворска или Роса зависи кога-како.
Кога сум дома постојано пијам вода од чешма. А, доколку сум некаде надвор или пак во друг град, си купувам флаширана вода, или Ладна или Роса.
По дома пиеме сите чешминска, а кога излагам многу ретко купувам флаширана вода (ептен кога сум жедна) некако ми е горчлива и не ми е убава.
Ни една флаширана вода не е без вкус, сите имаат некој чуден, горчлив. Јас секогаш пијам од чешма, освен ако морам да купам.
Флаширана негазирана вода. Омилен пијалок ми е водата, така да по цел ден се лигавам со вода таа од чешма има некој мирис на хлор
од чешма пошто имам слушнато дека во водата од чешма имало некоја'бактерија' која била потребна за организмот но незнам јас си пијам од чешма а за на пат флаширана
Флаширана веќе неколку години,многу ретко се случува да ја пијам таа од чешма,најчесто со цеден лимон.,инаку ми има лош мирис.
Од чешма ми е највкусна но сепак знаејќи каква е скопската вода ја пијам филтрирана. Флаширана купувам само кога сум надвор, и тоа најчесто Јана зашто само таа ми е најслична со таа од чешма.
Јас чешмовка си пијам Иако нашите предци,па и баби,дедовци сите флаширана и филтрирана пиеле Мислам дека некои се претеруваат, до мирисот и вкусот на водата чудна нека младина данас