Јас планирам да порачам од Авон, има нов производ кој ги вади флеките од акните. Рол он е и се става 2-3 пати неделно колку што прочитав и за 2 недели ги нема флеките. Ќе го порачам дефинитивно, но сеуште неможе да се порачува од ово каталог, ама кога ке ми стигне дефинитивно ќе ви пишам
Да пишеш обавезно дали делува, а ме интересира дали е наменет само за лице, или може да се користи за вадење на флеките настанати од акни по рацете, грбот?
Абе на сите пишува ќе ги нема флеките, ама дали ги снемува тоа е друг проблем. Па и за две недели, обавезно.. мижи Митро крофни паѓаат од небо
^ Па тука пишува дека се става на мозолчиња во тек, а и некои кои ти стојат подолго време, не е ограничено само на лицето. Инаку незнам дали ќе делува но позитивна сум затоа што сите авон козметики кои сум ги употребувала навистина помагаат!
Како ви оди со кремата Лала, задоволни ли сте? и јас имам флеки на лицето и скоро почнав да го користам сапунот на Doctor`s за избелување на флеки и навечер обавезно ставам крема од невен која е правена и има и други состојки, мислам дека беше кантарион за други не сум сигурна. До сега немам некои големи подобрувања. Сакам да ја пробам кремата Лала, ама прво кажете ми искуство, ефикасна ли е, задоволни ли сте? Бидејќи веќе ми е преку глава од купување различни производи за да ги остранам флеките.
Не е штетен хидрогенот за на лице? Страв ми е мене да пробам, да не си направам некоја белја, уште тоа ќе ми фали. И не ми е јасно, како ви помагаат те овошните киселини, те не знам што - мене ништо не ми помага. Што кожа ќе да имав, аман веќе. Преку глава ми е да менувам препарати, ја оставив кожата месец дена да одмори и ништо, дури и полошо, имам како лишички, ко рој мали минијатурни флекички од двете страни над устата и нит пудра ги покрива, нит бутур. Немам дупчиња фала богу, уште они ми фалат. Флеките ми го уништија животот, буквално. Да пробам со Лала и домашно приготвена крема/маст од невен? Имала некоја позитивни искуства? И да прашам, Леа кремата на Фитофарм, помага за отстранување на флеките од акни и дали е погодна за млада кожа? Мајка ми со години си ја користи, ама никогаш немала проблем со акни/флеки. И ве молам, да се изјасни некоја која го користела кремот, а не од рекла-казала.
^ Јас моментално го користам Леа хидратантниот крем за акни со чајно дрво( истото ова пакување само зелена боја ) и незнам не забележувам некој ефект кизнеј каков .Во врска со акните никакво подобрување не добив. Јас го користам како стартер, пред да ставам пудра , брзо се впива и има многу свеж мирис. Добро се покажа за таа намена ,оти претходно имав проблем со хидратацијата и неможев да си ставам убаво пудра , посебно бидејки ја користам Био Детохот а таа одма се суши.
Овој плавиот е баш за флеки, затоа ме интересираше дали помага нешто. Јас од денеска почнувам со Лала кремот, еве и мајка ми ме опремила со неколку кутивчиња, па да видиме. Навечер ќе ставам од онаа домашно приготвената невенова маст бидејќи е помрсна и да ми се упива во текот на ноќта, а наутро или денско време ќе ставам Лала. А какво лице имаш, не ти е премрсна Леа-та како за подлога? И јас моментално ја користам Био Дитоксот и за подлога ги користам или Нивеа софт или Дав кремот, па немам проблеми со размачкувањето на пудрата, ниту пак хидратацијата на кожата. Ама ете, ми испаднаа и мали лишички пред недела дена, а плус тука-таму по некоја флека и пудрава не ми ги покрива баш убаво.
Има две-три недели откако ја користам Лала кремата. Наутро го мијам лицето со клинички сапун, од аптека го купив, па потоа го мачкам лицето со кремата. Резултати има! И јас бев скептична на почетокот, но многу сум задоволна, ќе продолжам да ја користам до крајот на месецов, и дотогаш сигурна сум дека сосема ќе избледат. А потоа планирам да ја купам кремата Далтон за флеки и лузни. Пофални зборови прочитав низ форумот.
Mishela , јас имам мрсна кожа , но оваа крема за чудо ми се погоди ,за разлика од други креми кои што ги испробував .Ставам многу малку од кремов , а добра хидратација добивам . Инаку и јас со Био Детоксот имам проблеми не ми покрива , многу лесно ми се брише , а иако ја зедов најсветлата нијанса имам некаков жолт завршеток што не ми се бендисува. Па затоа сега барам некоја друга пудра да земам , оваа ја користам неполни 2 месеци а веќе ми е при крај од што ставам по 2 - 3 слоја пудра за некако да ми се покрие лицето. Не знам дали го имаш користено , но досега јас покрај многу производи што ми ги препорачуваа на козметичар, на дерматолог не добив таков ефект како што добив од Здравје кремчето со цинк оксид.Брзо ги лекува акните, ги суши и ги отстранува флеките. За 2 недели употреба јас добив супер резултати Ти препорачувам да го набавиш за 70 тина денари , мене ми помогна многу
Лузни од акни А што се прави?????тоа е некое лечење или па ласерско отстранување? кај нас,во Македонија може? и јас сум заинтересирана,па ако имаш некои информации,пиши
^ Не , не ставам ништо.Го мијам лицето со гел ако претходно сум имала пудра на него и после ставам од кремот и го оставам подолго време колку што можам дури да си легнам.
Девојки сто мислите за јанг дерм лосионот и кремите.. мислам дека ти е се за губење и прочистување на порите на лицето,и го спрецува појавуванјето на новите...имате некое искуство со нив?????и пишете ако сте ги користеле во комбинација со лала кремот.....
Девојки ве молам пишете ми,ако знаете некоја крема или било што за проширени пори (или дупчиња) на лицето.
Еднаш мислам дека имам пишувано, од Авене, има крем околу 500ден. е, се викаше Циклафат (така нешто), ама премногу убава крема е, баш за вакви работи, а толку е безбедна што може да им се става и на бебиња. Мене кожата почна да ми се регенерира и да се приметува разлика само после 2 дена! Е, поскапа, ама се става по малку, јас ставав на цело лице, а може и само на зафатената регија. Во составот содржи термална вода, не предизвикува алергии, не прави црнки, не штети. Јас ја купив во Спојлер Зегин , таму беше најефтина, ама сега мислам е поскапена за 50тина денари.
Па добро не е баш скапа, кажи ми дали успеа да ти ги пополни дупчињата успешно, дали е ефикасна? Колку време треба да се употребува?