Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флеки и дупчиња од акни на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од ev4e, 30 ноември 2009.

1. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас планирам да порачам од Авон, има нов производ кој ги вади флеките од акните. Рол он е и се става 2-3 пати неделно колку што прочитав и за 2 недели ги нема флеките. Ќе го порачам дефинитивно, но сеуште неможе да се порачува од ово каталог, ама кога ке ми стигне дефинитивно ќе ви пишам :)

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    81.227
    Да пишеш обавезно дали делува, а ме интересира дали е наменет само за лице, или може да се користи за вадење на флеките настанати од акни по рацете, грбот? :?:

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Абе на сите пишува ќе ги нема флеките, ама дали ги снемува тоа е друг проблем. Па и за две недели, обавезно.. мижи Митро крофни паѓаат од небо :angel:

4. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    ^
    Па тука пишува дека се става на мозолчиња во тек, а и некои кои ти стојат подолго време, не е ограничено само на лицето. Инаку незнам дали ќе делува но позитивна сум затоа што сите авон козметики кои сум ги употребувала навистина помагаат! :)

5. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    292
    Како ви оди со кремата Лала, задоволни ли сте?
    и јас имам флеки на лицето и скоро почнав да го користам сапунот на Doctor`s за избелување на флеки и навечер обавезно ставам крема од невен која е правена и има и други состојки, мислам дека беше кантарион за други не сум сигурна. До сега немам некои големи подобрувања. Сакам да ја пробам кремата Лала, ама прво кажете ми искуство, ефикасна ли е, задоволни ли сте? Бидејќи веќе ми е преку глава од купување различни производи за да ги остранам флеките.

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    81.227
    Не е штетен хидрогенот за на лице? :worried:
    Страв ми е мене да пробам, да не си направам некоја белја, уште тоа ќе ми фали.
    И не ми е јасно, како ви помагаат те овошните киселини, те не знам што - мене ништо не ми помага. :doh:
    Што кожа ќе да имав, аман веќе. Преку глава ми е да менувам препарати, ја оставив кожата месец дена да одмори и ништо, дури и полошо, имам како лишички, ко рој мали минијатурни флекички од двете страни над устата и нит пудра ги покрива, нит бутур.
    Немам дупчиња фала богу, уште они ми фалат. |( Флеките ми го уништија животот, буквално.
    Да пробам со Лала и домашно приготвена крема/маст од невен?
    Имала некоја позитивни искуства? :worried:

И да прашам, Леа кремата на Фитофарм, помага за отстранување на флеките од акни и дали е погодна за млада кожа? Мајка ми со години си ја користи, ама никогаш немала проблем со акни/флеки.
    И ве молам, да се изјасни некоја која го користела кремот, а не од рекла-казала. :?:

7. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    ^
    Јас моментално го користам Леа хидратантниот крем за акни со чајно дрво( истото ова пакување само зелена боја ) и незнам не забележувам некој ефект кизнеј каков .Во врска со акните никакво подобрување не добив. Јас го користам како стартер, пред да ставам пудра , брзо се впива и има многу свеж мирис. Добро се покажа за таа намена ,оти претходно имав проблем со хидратацијата и неможев да си ставам убаво пудра , посебно бидејки ја користам Био Детохот а таа одма се суши.

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    81.227
    Овој плавиот е баш за флеки, затоа ме интересираше дали помага нешто.
    Јас од денеска почнувам со Лала кремот, еве и мајка ми ме опремила со неколку кутивчиња, па да видиме.
    Навечер ќе ставам од онаа домашно приготвената невенова маст бидејќи е помрсна и да ми се упива во текот на ноќта, а наутро или денско време ќе ставам Лала.

А какво лице имаш, не ти е премрсна Леа-та како за подлога? :?:
    И јас моментално ја користам Био Дитоксот и за подлога ги користам или Нивеа софт или Дав кремот, па немам проблеми со размачкувањето на пудрата, ниту пак хидратацијата на кожата.
    Ама ете, ми испаднаа и мали лишички пред недела дена, а плус тука-таму по некоја флека и пудрава не ми ги покрива баш убаво. :|

9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Има две-три недели откако ја користам Лала кремата. Наутро го мијам лицето со клинички сапун, од аптека го купив, па потоа го мачкам лицето со кремата. Резултати има!
    И јас бев скептична на почетокот, но многу сум задоволна, ќе продолжам да ја користам до крајот на месецов, и дотогаш сигурна сум дека сосема ќе избледат.
    А потоа планирам да ја купам кремата Далтон за флеки и лузни. Пофални зборови прочитав низ форумот.

10. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Mishela , јас имам мрсна кожа , но оваа крема за чудо ми се погоди ,за разлика од други креми кои што ги испробував .Ставам многу малку од кремов , а добра хидратација добивам .
    Инаку и јас со Био Детоксот имам проблеми не ми покрива , многу лесно ми се брише , а иако ја зедов најсветлата нијанса имам некаков жолт завршеток што не ми се бендисува. :?: Па затоа сега барам некоја друга пудра да земам , оваа ја користам неполни 2 месеци а веќе ми е при крај од што ставам по 2 - 3 слоја пудра за некако да ми се покрие лицето. :x
    Не знам дали го имаш користено , но досега јас покрај многу производи што ми ги препорачуваа на козметичар, на дерматолог не добив таков ефект како што добив од Здравје кремчето со цинк оксид.Брзо ги лекува акните, ги суши и ги отстранува флеките. За 2 недели употреба јас добив супер резултати
    Ти препорачувам да го набавиш за 70 тина денари , мене ми помогна многу ;)

11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Koлку пари е то нештото од Авон? :lol:

12. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Лузни од акни

А што се прави?????тоа е некое лечење или па ласерско отстранување?
    кај нас,во Македонија може?
    и јас сум заинтересирана,па ако имаш некои информации,пиши :*

13. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    дали ставаш нешто пред да се намачкаш со кремот здравје?

14. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    ^
    Не , не ставам ништо.Го мијам лицето со гел ако претходно сум имала пудра на него и после ставам од кремот и го оставам подолго време колку што можам дури да си легнам.

15. sandrasandra

sandrasandra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки сто мислите за јанг дерм лосионот и кремите.. мислам дека ти е се за губење и прочистување на порите на лицето,и го спрецува појавуванјето на новите...имате некое искуство со нив?????и пишете ако сте ги користеле во комбинација со лала кремот.....

16. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки ве молам пишете ми,ако знаете некоја крема или било што за проширени пори (или дупчиња) на лицето.

На lejlamkd и MacaLove им се допаѓа ова.
  17. The.dreamer

The.dreamer Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    8
    Kontratubexot на каква база е??

18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Еднаш мислам дека имам пишувано, од Авене, има крем околу 500ден. е, се викаше Циклафат (така нешто), ама премногу убава крема е, баш за вакви работи, а толку е безбедна што може да им се става и на бебиња.

Мене кожата почна да ми се регенерира и да се приметува разлика само после 2 дена!

Е, поскапа, ама се става по малку, јас ставав на цело лице, а може и само на зафатената регија.

Во составот содржи термална вода, не предизвикува алергии, не прави црнки, не штети.

Јас ја купив во
    Зегин
    , таму беше најефтина, ама сега мислам е поскапена за 50тина денари.

19. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Па добро не е баш скапа, кажи ми дали успеа да ти ги пополни дупчињата успешно, дали е ефикасна? Колку време треба да се употребува?

20. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17

А дали помага за лузни од акни ? :)