^ Aaa, така, така, сфатив. Некогаш сум стварно ретардирана. И да не бидам оф топик, го има ова уште во каталогот на Авон?
Го има сега во тековниот 300 денари е,а во наредниот ќе биде 260 Ако не ти се брза земи го во наредниот по пониска цена
AIROL да не беше таа крема мислам никогаш немаше да ми исчезнат флеките . Ја има во аптеките . Не се користи секојдневно само по потреба бидејќи го суши лицето до лупење и со тоа се губат и флеките и маснотиите за создавање нови акни. Од лично искуство само неа ја препорачувам а пробав се што ќе најдев....
Ако може да ми кажеш колку пари е и дали ја има во сите аптеки,поточно од каде точно сте ја купиле...фала ви...
Да ве прашам, дали флеките од акни се повлекуваат со користење кантарионово масло? Имам неколку точки (флеки од акни) на образот, не се забележуваат многу ама ми сметаат. Една другарка ми рече дека и исчезнале со кантарионово масло. Anyone?
Ова го пронајдов на еден сајт, се надевам ке ви помогне и ке ви биде од корист. Денес ќе ви покажеме како сами да го направите лекот за проширени пори и конечно да заборавите на овој непријатен козметички проблем! Станува збор за домашна маска од природни продукти која лесно се прави и која докажано има ефект и дава добри резултати. Што ви е потребно за приготвување на маската: 1 супена лажица ливадски мед, ½ филџан топло полномаслено млеко, 4 супени лажици пченично брашно, 1 супена лажица маслиново масло, 3 капки етерично масло од лимон. Сите продукти се мешаат заедно во стаклен сад се додека не се добие добро изедначена смеса – ако има потреба додадете уште малку од маслиновото масло. Лицето треба најпрво да го измиете со нежен, неагресивен течен сапун и да биде суво кога ќе ја аплицирате маската. Оставете да делува половина час и на крај измијте со млака вода. Оставете лицето природно да се исуши. Најдобро е да не нанесувате ништо, но ако кожата ви е сува нанесете само лесен хидратантен крем. Не се препорачува тешка шминка, коректор и пудра месец дена додека трае терапијата. Маската се аплицира два пати седмично навечер пред легнување. Ако се придржувате кон наведеното упатство проблемот ќе биде решен во рекордно време.
Јас не сум слушнала за ова,ама пробај,во секој случај нема да ти наштети. И нема врска тоа другарка ти што ти рекла,затоа што кај секого различно делува. Така да,пробај ништо нема да изгубиш. Јас користев и можеби малку ми се исчисти лицето,ама не е некоја голема промена.А за флеки на лицето,мислам дека не помага.
Јас малку со поинаков проблем. Имав брадавица на лицето, веднаш под устата и бев на кожен да ја изгорам, беше како точка, мала, ама како што ми ја изгореа ми се направи дупка (дупло поголема) Плачењето и самосожалувањето пред огледало нема да ми помогне, но немам чаре. Очајно барам некаков лек. Спојлер Моментално ставам јод, заради раната, така ми кажаа, но покасно не знам што да направам Спојлер Се извинувам ако е оф-топик, преместете го мислењето ако е потребно
Jас во 7 одд бев на дерматолог и ми препорачаа крема од бугарија имав многу бубалици целата бев црвена...кога ја земав кремата ставив наутро а бев втора смена на училиште кога отидов на училиште ми го снема црвенилото и поголемите акни веднаш ми се повлекоа...ја користев само 3 месеци...акни немам но имам неколку флеки...и многу мали дупчиња на образите но не се многу...сега имам 18год и пак бев на дерматолог за да ми даде нешто за флеките и тој пак ми ја даде истата крема но немам многу резултати не ми ги чисти флеките...но оние кои што имаат проблем со акни кремата се вика Acnе Out има и лосион со неа и заедно чинат околи 1000 ден...јас не сум од скопје така да не знам кај да ја најдете а во Kуманово ја најдов ја има само во една аптека...во бугарија чини околу 10 евра.....а сега ве молам помогнете ми за флеките...темни ми се ги имам во делот на брадата и образите ...не се многу страшни но ги мразааам....кожата ми е комбинирана на некои предели ми е сува на некои масна на некои нормална се двоумам за кремите LALA ,здраве и таа со овошна киселина ве молам помогнете !
Не се секрај иако ти изгледа како огромна дупка сега, самата кожа ке си направи сврзно ткиво и ќе се регенерира. А потоа можеби ќе ти остане флека ама зависи како ќе ја третираш. Важно е додека е "тазе" да ја мачкаш со препарати. Најдобро ќе биде докторот кај што си одела да ти препорача нешто, ама не се секирај има толку многу препарати и ако си упорна нема да ти се познава. Мене за флека од изгорено ми има помогнато кантарионово масло ( се става цвет од жолт кантарион во масло и се става 40 дена на сонце) и една кремичка од докторс со магданос за избелување флеки.
На кој дерматолог беше и каде? Имам слушнато за таа крема на многумина им помогнала, ама прво сакам да одам на дерматолог
ја сум од Kуманово така да во Kуманово бев...др-Биљана Гулинац....а кремата навистина помага....и на многу мои другарки им помогна
Мене искрено многу ми помогна....но сепак најдобро би било да си одиш на дерматолог ,тој најубаво ке ти каже што да користиш....Но кремата многу помага...и не се става на целото лице бидејќи ке ти се лупи лицето...само таму кај што имаш акни.....
имам скоро секаде, имам 17 год можам да ја користам значи? Иначе да на дерматолог имам у план да одам ама сакам да ја пробам пред тоа кремата..
Да да,можеш да ја користиш,јас ја користев кога бев 7 одд.....и уште ја користам кога ке ми се појави некоја акна ...
Ахам, многу фала за се што ми одговори. Ќе пробам наскоро, лицето ми е стварно катастрофа, премногу акни и разноразни брунчиња ми избијаа. Се надевам дека и мене ќе ми помогне.
Акни Здраво ! Сакам да ве прашам дали имате користено некакво препарати против лузни од акни бидејки имам многу акни во пределот кај брадата и на вратот и без да ги чепкам ми остануваат црвени дамки ! Ако знаете за нешто пишетеми ! ФАла од напред!