Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флеки и дупчиња од акни на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од ev4e, 30 ноември 2009.

1. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    и јас ја земав,видов нема никаков рок на траење и ја фрлив,да не направам поголем проблем

2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Вие феминки што го имате овој проблем на лицето најдобро да се посоветувате со дерматолог што и како а мислам дека е најдобро дермоабразија-деликатно е и не смее после секој третман да се изложува кожата на сонце колку што знам и имам гледано, читано помага

3. AmyLee5677

AmyLee5677 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Јас имав многу флеки на лицето,почнав да си правам дома сама маска за лице од изрендан компир,сода бикарбона,и мед. И навистина ми помогна :)

4. sexy.chocolate

sexy.chocolate Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има слушнато за кремата Achromin за белеење на лицето? Сега ја најдов на нет, гледам на слики добри резултати, но дали некој знае дали е навистина толку ефикасна? Бугарска е највероватно и во Бг е 3 лева.

Имам добри искуства од бугарското Здраве, па можи и во оваа крема е лекот ;)

Прикачени фајлови:

5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    3.578
    Дефинитивно морам да ја пофалам Павловичевата маст кога се работи за дупчиња и флеки од акни. Јас на грбот имав флеќи и по 2 недели имаше веке резултати. Единствена маана :?: (што не е баш маана и мене не ми смета) е дека е многу мрсна

6. sexy.chocolate

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    ^ Која Павловичева ја користеше? :)

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    За среќа, никогаш не сум имала акни или посериозни проблеми со лицето, така што не можам ништо од лично искуство да кажам или посоветувам.
    Но, пред некој ден гледав видео од Bubz на јутјуб, за употреба на веќе искористена филтер кесичка од зелен чај. Меѓудругото, Bubz правеше и смеса која ја користи за лузните од акни. Имаше и фотографија од тоа колкави лузни имала претходно, а разликата е забележлива.
    Нормално, покрај смесата, користи и некои други производи.
    Ама ако пиете зелен чај секојдневно, зошто да не го пробате и ова? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=f4wcS_HMzBw

8. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Видов дека доста ја спомнувате Лала, па и јас ја земав. Ја користам веќе 4-5 дена и приметувам подобрување, флеките полека избледнуваат.

9. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Оригинал Павловичева што е нз колку пари е пишува на неа Павловичева, а не детска витаминска крема зашто не е исто...

10. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Jа купив од Др Чолич кремата против флеки, рано е да се каже за резултати, само една недела ја користам. Ја зедов од Зегин 500 и нешто денари, ми ја пофалија дека била ефикасна , па ќе видиме

11. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Ја користиш оваа крема?

12. sexy.chocolate

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5

Не ја имам земено суште, чекам некој ако знај да ми одговори, страв ми е да експериментирам :?:

13. Niki.Swag

Niki.Swag Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Doctors од магдонос навинстина помага? Совет ќе може? :)

14. storina

storina Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво..
    Отидов кај козметичар и ми кажа дека третман за флеки е 700 денари имало ефект но за целосен ми покажа едни креми 150мл,тоник,крема и нешто како пена.Цените на кремите 400,и другите две 900.
    Што мислите дали ке помогне тоа или? И дали знаете за кои креми станува збор?
    Благодарам..

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Девојки има некоја пробано со лимон за избледување на флеките,како се нанесува и после колку време има резултати...мене ми се направија многу флеки на образите,во последно време не ни излегувам баш поради тоа,многу ми сметаат,па ако знае некоја од вас лек,нека пише.

16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Зависи од што се флеките и колку се длабоки. Флеки од обични мозолчиња секако побрзо заздравуваат за разлика од флеки од акни.
    Инаку за лимонот има повеќе начини како да се нанесува, можеш да го раствориш со малку вода и да го нанесеш како лосион, можеш да го помешаш со јогурт и да го оставиш како маска, или можеш директно да го нанесеш со или без малку шеќер (во зависност дали сакаш пилинг). Обично флеките заздравуваат бавно и потребни се минимум 2 недели за да видиш резултат, но како што реков, зависи од длабочината. И да те предупредам, лимонот многу ја суши кожата, посебно ако ти е малку осетлива. Единствено со јогуртот малку се ублажува тој ефект, меѓутоа, тоа и е поентата, да ја исуши и излупи кожата за да избледат флеките. Исто така масло од рицинус, кантарион, лаванда, тие помагаат за избледување.

17. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Да да,од обични мозолчиња ми се,вчера пробав со лимон,ставив малку мед на лимонот и директно на лицето се намачкав и го оставив околу 20 мин...секој ден треба да се мачкам,или неколку пати неделно?

п.с: И Здраве ставам преку ден на флеките,мислам дека и тоа ги избледува колку-толку.

18. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Секој ден можеш ама само на флеките не врз цело лице.

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.501
    Од здраве ти избелуваат бидејќи кремата содржи цинк оксид, а таа сосотојка се употребува уште одамна за да се постигне бел-аристократски тен.

Инаку мислам дека ти е многу секој ден да ставаш, ставај секој втор ден.Пред 4-5 години мене ми се појавија ситни флекички на деколтето од што си ги стискав акните, и со лимонот ги исчистив, ама сега не би се осмелила.

20. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    145
    Девојки, за решавање на флеките не можат да ви помогнат само креми( иако има доста добри) а уште помалку лимони, медови итн. Од искуство ви кажувам дека најдобро е да се посети дерматолог и он да одреди што е најдобро да се направи. Во мојот случај докторот ми правеше дермоабразија во комбинација со послеб хемиски пилинг ( јас инаку имав лузни од акни). Многу ми е подобро лицето. А сега од наредниот месец ке ми прави една понов третман- Дермапен и ми кажа дека е одличен за лузни и флеки. :)