Имам дупче на челото од сипаница која ми загнои кога ги прележував. Некој совет што би можела да преземам? Има некоја крема за вакви лузни? Или друго чаре?
Јас би ти препорачала да пробаш или масло од невен или шеа путер само на тој дел каде имаш лузна. Не очекувај чуда потребно е многу време и нема комплетно да исчезне меѓутоа би требало доста да се подобри доколку си упорна. Поздрав.
@Biodevojka Ви благодарам многу, ќе бидам упорна. Не е страшно ама јас си го гледам и имам комплекс. Од каде можам да ги земам производите и колку чинат од прилика? И како се користат, по колку пати да ставам?
драга шеа путерот го имаш во биокосмос (оној чис за јадење) или пак во Космо на Институт Органика ама само за надворешна употреба. Маслото од невен може да го купиш во скоро сите аптеки, ама најдобро е ако сама си го направиш, добиваш најчисто можно масло. Еве ти рецепт како.
Zdravo kade moze da se najde Lala kremata i dali pomaga za fleki od izgorenici od sonce ve molam za odgovor
Имам некои ситни внатрешни црвени точки и плус флеки, како последица од стискање црнки и бубулици. Како да ми поминат, да ми се исчисти лицето? Што да употребам? @Biodevojka?
ЗДраво драга убав крем со Ц витамин и (доколку си над 30) хијалуронска киселина. Ц витаминот има избелувачка моќ доколку се стави во одреден процент во кремите. За внатрешните, можеби е најдобро салицилна киселина. Значи некој крем со салицилна и вит. Ц. Поздрав.
Здраво, сакам да прашам ако некој ја користел кремата ,,Леа" (против пеги и флеки), за флеки од мозолчиња за колку време има резултати?