со овошни киселини иам ставано една крема од DR-WOLFF. ми помагаше но дојде лето и морав да прекинам,мајка ми рече ниако на сонце со таква крема.. тоа со патличан неам пробано... како делува врз кожата??. Искрено страв ми е да ставам.. после толку обиди јас изгубив надеж и страв ми е ради лицево уште повеке да не се полоши... многу се нервирам... а од нервозна уште повеке ми излагаат..но што да правам ајде има ли надеж и за мене?
Абе со тек на време патлиџанот ке го избели тенот на лицето па со тоа ваљда и флеките. Јас еднаш ставив ама од патлиџаните што дома ми растат. Не ги сакам оние од пазар прскани. Сега кога ке почнат да ми зреат домашните патлиџани ке ставам често. Ама мн тешко се мие . Иначе за патлиџанот пишува на vest.com.mk од средата или четвртокот било тоа види таму во архива. Ако пак не се снајдеш ке гледам да најдам и ке ти пишам линк
Јас имам многу осетлива кожа. Што и да ми се појави на лицето т.е. на целото тело откога ќе помине обавезно ми останува флека. Веќе 2-3 недели користам лимон. Свеж лимон исцеден на памукче, еднаш на 2-3 дена. Ептен видлива промена имам!!!
Дупчиња и флеки од акни Веќе од 12г.(сега сум 14г.) имам акни и порано постојано ги стискав од што ми останаа дупчиња и флеки за флеките веќе 2-3 дена користам contractubex прочитав на упатството резултати после 2-3 недели(ако некој има искуство нека каже) и сакав да прашам што да користам за дупчињата не се многу но ми сметаат? позз
Флеки на лицето Vi preporacuavam da ne koristite aloe vera od licno iskustvo mi go izgore liceto vcera
Флеки на лицето јас го имам истиот проблем со акните и купив сапун од DOCTORS се мијам со него наутро и навечер и сум задоволна од него ми ги чисти акните и лицето ми е свезо...пробај не е скап околу 60ден во аптеките
Дупчиња и флеки од акни и јас го имам истиот проблем со лузни од акни почнав да пијам цинк пред 10 дена и мислам дека има некаков ефект врз подобрување на состојбата на лицето. иначе зедов 20 апченца како за проба па ќе видиме макар што сепак мислам дека можи има малце ефект. исто знам дека е добар и за кожа со акни, дека помага. за лузните знам за алоето , да се мачка лицето со гелот што го има во алоето, бидејќи го затегнува лицето, потоа да се мие лицето со ладна вода, може и коцки мраз да си ставаш а исто треба и да пиеш многу вода. се думам и јас дали да земам контратубекс, има некаков ефект кај тебе? позз
Дупчиња и флеки од акни За флеките пробајте со BOREADE клекцјата ја има во подобро снабдените аптеки само малку е поскапо али има ефект поззз
Дупчиња и флеки од акни Сестра ми ја има користено и е задоволна али на неа дерматолог и ја препиша и морам да нагласам секоја кожа е различна и различни препарати можат да имаат различен ефект и најубаво ти е да си идеш на дерматолог и да си видиш што ке ти каже
Флеки и дупчиња од акни на лицето. Ако може да ми каже некој лично искуство за некој препарат што му помогнал во избелување на флеките ама лично што навистина му помогнал а не само да има читано за тоа.
Флеки и дупчиња од акни на лицето. Девојки ја побарав темата за повторно малку да ја активирам и ако има некој добар совет да даде лицето ми е целосно исчистено од акни, но ми имат останато некои флеки кој сакам да ги избледам или отстранам целосно ќе ве молам за предлог или совет? Размислувам за на козметичар и незнам колку тоа би било корисно
Флеки и дупчиња од акни на лицето. Јас имам мрсно лице и но акните ми се исчистени онака по некоја може да се јави некогаш, е сега имав повеќе проблеми со брунчиња што ми се јавуваа од двете страни кај вратот и беа само црвени и болни, во последно време исчезнаа но ми останаа како флеки црвени иако не сум ги чепкала воопшто има ли некое решение??
Флеки и дупчиња од акни на лицето. Од моето искуство можам да кажам дека третман со овошни киселини го помага чистењето/избелувањето на флеките и тоа многу. Истиот се прави во козметички салон, како пакет од 10 третмани и тоа ова време некаде. Во лето не се прави бидејќи се смета дека овошните киселини под дејство на топлината можат да предизвикаат изгореници и сл. Се што бара третманот е дисциплина, се прави еднаш неделно и навистина е доста успешен. За сите оние пак, што сакаат некој препарат, мислам дека кремата на Алкалоид од колекцијата САТВА, со овошни киселини е доста добра во однос на внатрешно измазнување на лицето. Кратко ја користам да кажам дали ги избелува флеките, но во секој случај дава посвеж изглед. Ја има секаде, во маркети, парфимерии, аптеки. Меѓутоа и за неа, како и за сите препарати со овошни киселини важи дека треба да се внимава, бидејќи никако не смее да се користи при повисоки надворешни температури.
Флеки и дупчиња од акни на лицето. девојко ти благодарам ќе може да ми ја напишеш цената на кремата ќе ја побарам?