1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флеки и дупчиња од акни на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од ev4e, 30 ноември 2009.

1. mj25

mj25 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Здраво, има ли некој да ми препорача добар дерматолог во Скопје? Скоро забележав дека на лицето ми останале 2-3 дупчиња од акни, па мислам дека најдобро би било да се консултирам со дерматолог за што како понатаму...

2. iva555

iva555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    25
    Здраво, дали некој го пробал овој серум?

Прикачени фајлови:

• IMG_6991.jpeg
      IMG_6991.jpeg
      Големина на фајлот:
      172,3 KB
      Прегледи:
      47
  3. lana_del_gej

lana_del_gej Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    zdravo, imav kozen problem so akni na grbot otkako ja smeniv ishranata poveke go nemam. Cel grb i ramena mi e so fleki i dupki od aknite, sto bi mi preporacale da koristam

4. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Лосион за тело со АХА ако можеш да најдеш или БХА исто така не е лошо.
    Мене тоа ми помогна премногу.
    На сераве го фалат ептен дека е добро :) Балеа исто така можеш да пробаш со АХА киселина е .
    Но можеш ако користиш нешто за лице од овие и не ти одговарс пример киселината да го искористиш.

https://www.fresh-store.eu/body/169...tion-5-aha-200-ml-68-fl-oz-4058172862939.html

https://www.cerave.com/skincare/moisturizers/sa-lotion-for-rough-and-bumpy-skin

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Здраво драга, јас сум потив киселини така да би ти препорачала да користиш следново

Гел за миење на телото

Спреј за кожа
    Крем за хидратација на кожата

На hermosa и Bella2_ им се допаѓа ова.
  6. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    99
    dali najdovte dermatolog za dupcinjata od akni? ja imam poveke i konecno sakam da gi resham

7. Syd

Syd Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите. Решен сум да направам ласерски третман за лузни (дупчиња) од акни. Во период на собирање искуства од други и читање сум.

За мојот проблем веројатно ќе треба да се употреби ЦО2 фракционен ласер. Па сакам да Ве прашам, искуства со такво нешто? Каде во Македонија? Гледам Ла Белеца, Дерма Медика, Систина и др. го имале. Ама ми треба искуства со таквиот третман.

Не сум за Pixel RF ласер, ниту за микродермоабразија, или други третмани, така што ме интересира само искуства со ЦО2 фракционен ласер. Дали сте правеле, или некој Ваш близок да правел?

Поздрав и фала однапред.

8. rustika

rustika Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    47
    i jas za istoto sum zainteresirana, bas za toj laser, nekoj ako ima iskustvo neka kazi bi bila blagodarna

9. Malo mace

Malo mace Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Цена во Македонија за третман со цо2 ласер?

10. JZM

JZM Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, ja otvoriv nivnata strana megjutoa pisuva deka se onlajn prodavnica i gledam deka samo prodavaat prozivodi, me interesira dali pred da ti napravat rutina ti ja vidoa sostojbata na kozata vo zivo ili samo telefonski ti preporacaa sto da koristis?

Zdravo, imam seriozen problem so dupki od akni i me interesira dali postoi nacin da go resam toj problem, dali do sega nekoj od vas doziveal takvo “cudo” da gi resi?

Последна измена од модератор: 21 февруари 2024
  11. peonya

peonya Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    49
    Јас им испратив фотографија од лицето, но постојано сме во комуникација преку мејл за се што треба, сеуште користам нивни производи и нивни препораки, иако акните се далеку зад мене, благодарение на грижата од Елокси. Сега имаат и на страната да пополниш барање, да закачиш слики, да си пишеш каков проблем имаш, имаат и некои прашања да пополниш. Ако треба уште нешто ќе ти пишат. Доброто е што откако ќе ги купиш предложените производи, постојано сте во комуникација за се што треба, ми се допаѓа и стручноста кога ти објаснуваат се, не е само да ти продадат.

12. JZM

JZM Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Fala ti mnogu za odgovorot, me interesira uste nesto, dali ti imase problem so luzni od akni ili samo akni? Bidejki mene povekje ne mi izlagaat akni no mi ostanaa luzni

13. peonya

peonya Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    49
    И акни и лузни од стари акни

14. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Здраво. Имав сипаници денес ми е веќе 14 ден , сите сипаници паднаа корупките но на нивно место останаа како розеви дамки. Дали можам веќе да почнам нормално да си користам креми за да си хо доведам лицето во нормала или сами исчезнуваат обие розови дамки како од бубулици?

15. _Cotton_Candy_

_Cotton_Candy_ Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    42
    Здраво, предлог производ за изедначување на тенот на лицето? (осветлување на темни дамки)

16. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    938
    Доколку си од Скопје има една аптека веднаш до кафичот броз и таму прават креми не се ни скапи накај 700 мислам денари не сум сигурна.. Презадоволна сум лицето ми е преубаво и кремата навистина брзо делува. Они сами ги прават мислам треба да одиш таму да те видат и ќе знаат каква крема да ти направат.

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.236
    Што користите за црвени флеки од акни?

18. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    439
    Здраво, дали направи третман со со2 ласер, ако да, каков е резултатот ?

На Viva995 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    25
    И мене ме интересира...

20. lea_x

lea_x Нов член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3

I jas sum zainteresirana za toj laser. Imam rolling scars tip na luzni na obrazite i baram kade da napravam CO2. Citav vo La bellezza i im pisav mi kazaa:
    ‘Cenite se dvizat od 20.000, 24.000, 30.000, 36.000 denari, 42.000 denari ili paket od 60.000 denari kade imate vkluceno nekolku tretmani do skoro celosno lekuvanje.’
    Za moive luzni trebalo tretman ili od 24000 ili od 30000. Iskreno neznam dali se dovolno dobri i profesionalni za takva suma na pari da dadam kaj niv.
    Momentalno vo Antiaging promoitalia imaat promocija 10000 den za CO2 na obrazi samo
    I tie mi se nekako somnitelni, neznam dali kozmeticar ili dermatolog go pravi tretmanot, toa mi e mnogu bitno, bidejki Cel zivot se macam so akni i luzni, skoro 10 godini, sve imam probano i poracano, smaceno mi e i ne sakam poveke da frlam pari za da nema rezultat
    Ako nekoj ima iskustvo ve molam spodelete

На Sweetymk и Viva995 им се допаѓа ова.