Флеки и дупчиња од акни на лицето

Discussion in 'Лице' started by ev4e, Nov 30, 2009.

1. CekajDaSeIsl

CekajDaSeIsl Истакнат член

Здраво, дали некој има искуство кај скинфинити за лузни од акни?

2. rustika

rustika Истакнат член

Dali nekoj ima iskustvo so frakcionen laser za luzni od akni? razgleduvav sega se dumam za vo la bellezza studio, dali nekoj ima iskustvo?

3. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Дерма Медика ни случајно, катастрофа

4. slagana Musajska

slagana Musajska Активен член

Ne bi ti prwporacala da odis tamu na moja prijatelja i napravija hematom ...

5. carly j

carly j Истакнат член

И на крај каде да се оди ако не ги препорачувате ни Дерма Медика ни Белеца :( @Tarantulla @slagana Musajska

Сега гледав дека со тој ласер и бенки отстрануваат па сакав да пробам.

6. Elenadjalo

Elenadjalo Активен член

Имам дупчиња и флеки од акни на лицето, со што да ги третирам за да се повлечат?

7. Andrea03

Andrea03 Истакнат член

Здраво има ли некој позитивно искуство со некој серум/крема за избледување флеки од акни, а да не биде повеќе од 1000денари?

8. emilija1999

emilija1999 Истакнат член

Здраво, дали може некој да ми каже колку чинат третманите за лузни од акни во Дерма Плус и некое искуство со нив?

9. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Препорачајте нешто ефикасно за одстранување на темни дамки на лицето?

10. Kејти

Kејти Истакнат член

Од се пробано на пазарот, Белина, корејска, разни третмани најбрзо и најефикасно ми се покажа крема со Хидроквинон. Меѓутоа таа се користи кога нема сонце. Мојата ми ја направија со рецепта од дерматолог во аптеката до Броз.

11. lea_x

lea_x Активен член

CO2 laser za luzni od akni vo La Bellezza???? Iskustvo nekoj ve molam
    I opsto iskustvo za laserov vo mk ako ima nekoj praveno

12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Мене до сега најефикасни ми се покажаа MelaB3 на La Roche Posay и Novexpert серум за флеки. Не ми се комплетно повлечени ама има значително подобрување.
    Сакам да пробам хидрокинон ама ми е страв (многу светол тен имам).

evinaevina8 likes this.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Го користел ли некој ова да сподели искуство со осветлување на хиперпигментација?
    Цената за 15 мл му е леле мајко, голем ризик ми е да го купам.

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ако се работи за флеки од сонце, ѕирни го спот коректорот од антипигмент линијата на Еуцерин. Одличен. Не е евтин, ама има ефект. Има и серум, но и коректорот може да заврши супер работа со флекиве од сонце.
    Ако се работи за мелазма, не би знаела да кажам дали коректоров или што било од антипигмент линијата ќе има ист ефект.

Не помага класичен витамин Ц со повремена употреба на аха/бха серуми?

LivingGlam likes this.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ќе го видам тој од Еуцерин, фала ти многу.

Не се од сонце, цел живот се кријам од сонце и не сум "фатила боја" со години. Имам флеки од акни и херпеси, кога ќе ми излезе нешто на лицето не заздравува целосно и остава флека. Плус во бременост ми се направи хиперпигментација внатре во витилиго, ептен лошо изгледа кај очите. Флека без пигментација, и внатре темни дамки.
    Досега за проблематикава пробав Pigmentbio за миење лице, нешто како пилинг е и еднаш неделно се користи ко маска, врска нема. Витамин Ц серум од Микса, комбиниран е со гликолна киселина, врска нема и тоа. За сонце кремата од Биодерма против флеки, ОК е, воопшто не фатив боја минатото лето.

Аха/бха серум не сум пробала. Предложи нешто. :)
    И обичен ама поефикасен серум со витамин Ц, би пробала и тоа.

Mishela likes this.
  16. Mishela

@LivingGlam, има една линија со aha-bha-pha киселини од Some by mi и солидна е за вакви работи. И мене знаат да ми останат флеки од акни затоа што при стрес знам многу да го чепкам лицето, па си имам проблеми потоа.

Тонерот ми е убав, не прави чуда со инстант-резултати, но со долгорочна употреба има ефект. Има малечко шишенце од 30мл, можеш да земеш за проба. Ги има на coslovemetics и elloxy. Го користам 2-3 пати неделно. Поточно, со два дена пауза помеѓу користењата задолжително, а некогаш и 3 дена, зависи од состојбата. Така ми е најефикасен, инаку за секојдневна употреба не ми е некако.

Имаше и од брендов нешто како спот третман, тоа ми беше супер исто така. Серумот го немам користено, само овие две работи. Во комбинација со бејзик хидратантни серуми, ми го убрзува процесот на залекување на флекиве од акни. За флекава во витилиго не знам навистина, но претпоставувам дека нешто од ова ќе има барем мал ефект.

Има и еден серум од Some by mi (жолт е), заборавив како се викаше, но е баш за проблематикава и планирам да го пробам. Шишенцето е 50мл и ми се чини дека е добра зделка.

Ц витамин одамна немам начекано некој навистина добар, јас искрено се откажав од потрагата и преминав на азелаична киселина, ниацинамид, алфа арбутин слични. Пробав Накоми и многу ми одговараше, но се презаситив. Ми се чини дека е најбезбедна опција за реактивна кожа, но не сум сигурна дека е најефикасен. Лореал сум користела, свашта нешто од некои од корејскиве. Од сите, убедливо најдобар ми е cosrx С13. Е, во последно време многу тешко се начекува, ништо чудно и да е повлечен, не сум во тек. С23 мене ми е премногу јак, ми реагира кожата на него и страв ми е да го користам.

Последно ме изненади Балеа серумот со ниацинамид и цинк, не ми се верува дека трошам второ шише од него, ама навистина ми се допаѓа. Само ефектот спрема флеките му е далеку послаб од сè друго што наведов.

Друго фино за флеки, азелаична киселина серум од Geek&Gorgeous. Најомилен ми е затоа што кожата ептен ми го прифаќа и не реагира бурно. Исто, побавен ефект има, но супер ми е. Го потрошив и се префрлив на ниацинамидот од Балеа, затоа што не сакам да користам премногу активни состојки во последно време.

Алфа арбутин, солиден ми е серумот на Beauty of Joseon. Најубав ми е од сè друго што сум пробала од брендов досега.

Сумиран муабет на сево ова: можеш да го пробаш тонерот и некој серум со активна состојка. Само, види како ќе ти одговара да ги искомбинираш за да не ти дојде премногу. Јас не би го користела тонеров со никоја од овие работи што ги наведов. Обично кога ставам од тонерот, одам со скроз основна хидратација - само некој хијалуронски серум или од онoj cica серумот Skin1004, крем и толку. Следниот ден, спф наутро задолжително.

LivingGlam likes this.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Фала ти премногу Мишела.
    Нешто од ова дефинитивно ќе пробам.
    Мене кожата ми е преосетлива и многу внимавам со активни состојки, тоа ми е плус проблем. Почнав и со благ ретинол од скоро, па ептен треба пазење што комбинирам.
    Прво ќе пробам со Geek&Gorgeous азелаична киселина, тоа ми изгледа некако најблаго за почеток.

Mishela likes this.
  18. Mishela

Таман работа, нема на што.
    Азелаичната мене ми е најомилена. Помага за многу работи, од розацеа до одржување на чисти пори и навистина е нежна.

Сега ми притекна, има три серуми од Биотен од кои едниот е гликолен серум за ексфолијација и е океј избор за почеток ко за користење еднаш неделно. Мислам дека беше 6%, така нешто. Не е лош. Мало шишенце од 15мл е, и ми се чини дека беше околу 250 денари. Навистина не е лош, не е агресивен. За почетници со аха-бха ми се чини како соодветна отскочна даска за нешто друго во иднина. Ама, сепак нема споредба со тонеров од Some by mi, тој е подобар избор секако, само да се најде најбезболен начин за да се инкорпорира во остатокот од рутината.

LivingGlam likes this.