Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флеки и дупчиња од акни на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од ev4e, 30 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.143
    Допаѓања:
    156.259
    Ништо,не ја најдов лала,најдов една на галафарм,против пеги,мајка ми вика исто и мирисала како лалата и дека била таква некако,слична во густината.
    Ќе се мачкам секоја вечер,па ако има ефект за овој грб гордо да се носи гол после први април,секако ќе ве частам патување.Е сеа нема да биде Ерусалим,ама една екскурзија до Прибилци ќе заврши работа! :D
    Фала ви женски,ама ќе ја барам и лала,да знаете.

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Стварно бе и јас ја барам Лала, ама не можам да најдам. Вие па коа сте завикале секаде ја има те секаде, кажете конкретно некоја локација, супермаркет, парфимерија, продавница како год.. Ама да кажете кај Петко ја има на улица Петкана, таму и таму на тој и тој рафт.
    Вака секаде секаде ја има, а јас кај и да гледам не ја наоѓам :(

Марамке а не е многу мрсна маста од невен бе ? И како ги користеше ти и Лала и оваа маст, паралелно или како, ај објасни ми подетално.

3. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Епа Каринке стварно ја има кај Петко, ама у маало.
    Еве ти конкретна локација на улица Ѓорѓи Капчев(поранешна Вардарска) во населбата Лисиче, има едно маркетче-дисконтче Гортон се вика и таму 100% ја има. На рафтот до касата, кај што има други креми, пасти, сапуни и сл. стварчици.
    Ја имам видено и во аптека Зегин, исто во Лисиче, ама не таа кај Рамстор, туку таа подоле што е кај семафорите.

Во моето старо маало исто ја имаше во продавничките.
    Незнам зашто не можете да ја најдете, јас стварно сум ја гледала често.
    Еве вака изгледа, можда и ќе ви олеснам со потрагата [​IMG]

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lidija198

lidija198 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    А како да стигнам до населба Лисиче, бидејки ја сум од Ѓорче и не го знам баш тоа место, може до крајната станица со автобус бр.5 да одам после да земам такси да ме однесе конкретно до улица Ѓорѓи Капчев и да го најдам дисконтот.Поздрав чекам одговор.И нешто друго да ве прашам дали Лала може да ја ставам на лице за флеки и да ја ставам како подлога за течна пудра кога одам на факултет, бидејки гледам некои само за грб ја бараат...

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Лидија, поточно до ова место каде што кажа Најубава, ќе стигнеш со 7б, само сега копаат нешто и не оди автобусот. Можеш и со 7ца обична,до едно основно училиште Гоце Делчев, па ќе прашаш некој и ќе ти кажат.Не е далеку многу. :)

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Лидија па ти да идеш од Ѓорче до Лисиче патот многу поише ќе те кошта отколку кремата, земи рашетај ги сите продавнички низ населба, и знајни и незнајни и сигурно ќе ја најдеш.
    Јас стварно незнам зошто толку тешко оди наоѓањево, можно е да не ја произведуват па затоа да не ја нема.
    Такоџе распрашајте се по аптеки каде држат и вакви козметички производи.

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    91.539
    Девојки јас ја купував од аптека , еве конкретно во населбата Лисиче има еден трговски и има аптека. Епа во аптеката ги има и ноќната и дневната Лала.

Карина јас Лала користев преку ден како подлога за пудрата, а Невенот навечер. Некогаш и невен ставав преку ден, но само ако сум дома.

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Некој да не ја има пробано кремата на Докторс од магдонос? Малку сум скептик зашто е од докторс, не ми се погодиле другите нивни производи, а баш таа е наменета за флеки од акни.

9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.601
    Допаѓања:
    48.966
    И јас имав флеки на лицето и на грбот од мозолчиња. Бев на кожен доктор и ми дадоа рецепт за лосион кој стварно е добар. Кога ќе ми се појават флеки, си го правам самата. Се меша 1 лажичка бел шеќер, 3 капки 3% хидроган, сок од еден лимон и една чаша бело вино. Тоа треба малку да повари на тивок оган. Се нанесува навечер, бидејќи не треба да се изложуваш на сонце додека го имаш лосионот на лице. Може да осетите непријатно чувство, бидејќи ја затега кожата. Меѓутоа за недела - две, ги чисти флеките! :)

На confussed :( и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  10. lidija198

lidija198 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки јас ја најдов Лала и ја купив на пазар 80 денари и пишува Лала, верувам дека е тоа.

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Aj за флеки си најдовте спас, ама за дупчиња нешто?
    Некој производ, нешто?! :worried:

12. zoricca

zoricca Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Како до чисто лице?

Има ли некаков спас , за лузни од акни , оние што се како дупчиња , ако знае некој нека пише вака веќе не се издржува почнав да паѓам во депресија :(
    благодарам однапред

13. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Навистина со лузните што? Мислам дека кога еднаш ќе се добијат со здравје да си ги носиме... нема решение (да ги пополниме со силикон пфффф), и неверувам дека може да поминат со некаков си гел, крем или било што, тука местото е оштетено и ништо не помага. Контратубекс имав пробано уште кога воопшто во МКД немаше ни квалитетна козметика а камо ли такви фармацевски производи, и ништо никаков ефект а ми го носеа специјално од Бугарија и го платив околу 20 евра.... и така, и мене ме фаќа депресија зошто посебно кога ми е поуморна кожата повеќе ми се познава од едната страна и заради тоа и претежно пуштена ја носам косата зошто инаку се гледа лузната и ми руши самодоверба :(

14. kerr.miranda

kerr.miranda Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Како до чисто лице?

Девојки, ако имате проблем со флеките од акни и лузни, пиете цинк и витамин Ц - цинкот го забрзува лекувањето и обнувањето на кожата, како и витаминот ц го забрзува заздравувањето на раните и повредите токму поради улогата што ја има да синтезира колаген. На мене ми излегуваат акни и не ми остануваат белези после тоа поради тоа што ги пијам.. Поздрав :)

На CoverGirl10 и Talita им се допаѓа ова.
  15. anabela90

anabela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Незнам дали некоја друга , или освен јас го имам овој проблем...сакам да казам дека ми излегуваат подкозни бели мозолки...ги стискам и повторно ми излегуваат.Најлошо е што ми се познаваат под пудра.Дали некој знае од што би мозело да излегуваат и далинекој има сличен проблем ? !
    БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД

16. equip

equip Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    може да кажеш дали ти помогна? ужасно ме нервираат дупчињата на лицето, имам користено се и сешто и не сум имала некој добар резултат, иако мислам дека само козметчки третмани би помогнале :(

На kuklicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Ме интересира дали има подобрување? И што е тоа? Крем? Кога го користиш (сабајле/навечер)?

18. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    за сува кожа одговара ли оваа крема од магдонос? на цело лице ја ставаш или само кај што има флеки?

19. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    Лузни од акни

Постои процедура-микродермоабразија за отстранување на лузни од акни.

Сте биле?Каде?искуства?Резултти?Препорачувате или не?

Јас лично-имам лузни од акни кои се повеке ми пречат.Читав доста за постапкава на нет и воглавно ми звучи ок, ама сепак сакам да слушнам искуства :)

Повелете да продискутираме....

20. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Сега прочитав еден природен начин за ослободување од флеките од акни.
    Потребно ви е корен од рен и мало шишенце вински оцет. Коренот од рен се ренда и се става во винскиот оцет. Се остава да стои три дена. Потоа со таа мешавина се премачкува лицето/грбот навечер, пред спиење. Велат дека за две недели користење флеките од акни исчезнувале.