Што направи женска? Мене лицето за време и после бременоста флека до флека. Најде чаре? Мене ми препорачаа некоја крема од еуцерин ама не ја запамтив точно веројатно знаат по аптекиве. Инаку и леа кремата не е лоша ама во составот има жива.
Ги средив со нијацинамид и азелаична киселина од Ревокс. Секојдневно ставам и спф фактор. После одмор пак ми се појавија ама пак иста терапија и ќе се среди
Мене ништo не ми пoмага се намалиjа сега се вративме oд oдмoр пак лoм сум. И спф ставав и вит.ц... нo ништo Вo план сум да jа купам кремава, jа фали Магнoлиjа на инстаграм, има сoстojка кojа пoмагала мнoгу вo избеледување.
Има хидроквинон кој се користи неколку месеци (околу 3) па се прави пауза затоа што може да има негативни ефекти од долго користење, така да внимателно со кремава и користете спф или консултирајте се со дерматолог за подолга употреба. Исто така е препорачано да се избегнува во бременост и доење
Od kaj mozam da ja kupam kremava i dali pomaga za fleki na lice, zatoa sto posle mozolkite na liceto mi ostanuvaat fleki
Jас сеуште jа немам прoбанo не мoжам да пoтврдам. Jа има пo аптеки какo Ани фарм, oнлине каj Митра или директнo каj прoизвoдителoт напиши на инстаграм какo штo е пoтпишана кремата.
За флеки на лице да ми препорачате нешто ефикасно? Пред бременоста имав на челото само, после многу ми се потенцираа и станаа потемни и нови ми се појавија. Нешто што може доилки да употребуваат. Thanks
Некој конкретен производ? @buba4e89 имам користено вит Ц серум на ревокс и крема со спф преку ден, а за ноќна рутина каква крема? Исто вит Ц мн брзо ми оксидираше па препораки за некој конкретен и колку време пример по отварање се употребува?
Ноќе можеш таа со ја предложи членката или некоја друга во зависност од типот на кожата. Рокот за Витамин Ц е три месеци, најдобро е да се чува во фрижидер. Јас на Новексперт го користев, и тој не мораше да се чува во фрижидер ама не знам дали е за доилки.
Se soglasuvam 100% samo pak e mnogu biten kolkav % ima da e primer 5% e sosema vo red spored mene. A imam slusnato ubavo za toj serum treba da go istrazam Sega mi tekna mozes i azelaicna i ona ne e bash nekoja kiselina ama e povekje kako nezen serum da ne rizikuvas
Производите на Новексперт се едни од ретките каде е потенцирано дека се безбедни за трудници и доилки. Истото го пишува и за нивниот витамин Ц.