Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флеки/шаренило на кожата

Дискусија во 'Тело' започната од OzzyAngel, 8 август 2010.

1. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Хелп! Имам некоја алергија од сонцето што кога и да се појавам на сонце посебно во лето кожата ми се шара многу, ми се прават како бели пликови. Секое лето ми се случува истото но лани мислам дека беа најизразити, големи огромни флеки имав по цел грб од сончањето. Значи ми се појавуваат само на грбот и на предниот дел до каде што ме фаќа сонце.
    Пред неколку години користев канестен ми изчезнаа но не беше трајно изчезнување туку повторно се појавуваа од година на година. Да не знаете лек за да ми исчезнат засекогаш ме фаќа страв да не се прошират и по лицето не дај Боже :doh:

На ilijana27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Ако си користела Канестен и ти поминале,најверојатно е габична инфекција.Мој совет е да одиш на дерматолог зашто не секоја габична инфекција се лекува исто.

На ilijana27 и Mimi123 им се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Исто ми се случува и мене секое лето истата приказна ,само мене на десното рамо и на вратот од таа страна :( Јас бев пред 3 год на кожен лекар и исто како и тебе ми рече да се мачкам со канестен маст, купив и се мачкав цело време (џабе) , ама и ми кажа дека не се лекувале овие флеки никогаш.И јас ги мразам,не можам да носам фустани корсети и сл.мислам дека сите таму ме гледаат ама тоа е.

4. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Provereno najdobro do sega depilacija na preponi i intimna regija 4500 so germanski laser jas go proveriv na internet,potpolno bezbolno i na vtoriot tretman bez posle 50 dena nemase potreba da dovagam porano se spasiv,i NAJ veke sto me bendisa me rabotese doktror Kosta a ne nekoja si sestra ili kozmeticarka so kurs od 3 meseca

5. ilijana27

ilijana27 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ve molam za eden sovet koj znae da mi pomogne imam fleki kako krugovi i cesaat uzasno i otkako zazdravuvaat temni fleki se pravat se mackav kansten i nisto i povtorno se javuvaat dali e alergija ako znaj nekoj neka mi pisi vi blagodaram

6. ilijana27

ilijana27 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    :worried: :worried: :worried: :worried: :worried: :worried: ve molam za odgovor ima nekoj na femina

7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    487
    Девојко најпаметно ти е да посетиш дерматолог ... Пробај со некои пилинзи , мене ми се дешава слично од акна и кога ми заздравува ме чеша ама ова твоево нон стоп изгледа ти се дешава. Никој нема да ти даде по соодветен одговор од дерматолог јас мислам дека најпаметно ти е тоа :) Па пиши дали ти се средило :)

8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Ќе ве молам да споделите доколку имате слично искуство.

Мене почнаа да ми се појавуваат бели леки на рацете како резултат на депилација.Тоа ми се случува некое време.Кожата ми е премногу нежна,со секое вадење на лентата со топол восок,ми се лупи кожата на некои места и остануваат бели флекички,кои со текот на времето не изчезнуваат.Ова се случува само на рацете.Не е габично,реакција од восокот е,како изгореница му доаѓа.
    Не можам да престанам да ги депилирам рацете кога веќе сум почнала.
    Еве баш сега бев и кога се гледам не ми се допаѓа,шаренила ми се цели подлактици.

Дали некоја од вас имала вакво искуство и доколку знаете некое чаре,лосион,крема или било што друго,споделете.

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.558
    Допаѓања:
    5.904
    на интимата од депилација кожата ми стана потемна,покафена-портокалова..Совет! Решение?

10. Big.girls.never.cry

Big.girls.never.cry Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Јас имам флеки кај градите зашто ми се појавија акни и ги стискав :( ,сега многу се каам ама тоа е ,нема назад. ;( ;( Мајка ми кога ќе ме види ми се дере по пола саат ,ми вика како ќе излезеш по костум на лето дете,не гледаш каква си грозна ? ЗНам дека е грозно ,се трудам да не ги стискам повеќе но :( овие што веќе ги истискав ми останаа како флеки.Знаете некој крем што би можел да ми помогне?

11. Big.girls.never.cry

Big.girls.never.cry Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Пред една недела се исончав многу,па кожата почна да ми се лупи.Се излупи и другиот ден повторно бев на плажа,па сонцето ме фати на излупениот дел и сега ми се познава како флека.Цело тело потемнето а деловите кај што се излупив-ЦРНИ! ;( Знаете што би можела да се намачкам за да ми изедначи кожата? :worried: :worried: :worried:

12. saraaaa12

saraaaa12 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    и јас го имам истиот проблем..темни флеки од подкозни влакна на препоните..незнм сто веке да нправам ..дај ве молам ако знаете некј лек

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.330
    Допаѓања:
    158.453
    Што е најефикасно за чистење на флеки од мозолчиња?
    Конкретно за на рамената имам 5-6 што ужасно ме нервираат и плус имам 2-3 од комарци кои од чешање ги имам направено рани во сон и исто така останаа флеки...
    Се мислам со старото добро со магданос...

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    I mene mi se pojavuvaa temni fleki na kozata I toa sekoja godina vo prolet, pa od racete mi se prosirija I na stomakot. Za sreka otidov na dobar dermatolog, mi dade recept za krema koja mi ja napravija vo apteka. Se mackav I ottogas nikogas poveke ne ni se pojavija. Znaci samo na lekar!

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.047
    Допаѓања:
    81.435
    Компир Лилит, прашај паталец. :)
    Магдоносот не ми помогна мене воопшто, ако мислиш дека можеби ќе ти помогне, пробај.
    Јас најзадоволна сум со ефектите од компирот - го цедам и си правам „сок“ кој си го користам како лосион.
    Гадно ми мириса жив компир, ама бев упорна и ми помогна многу.
    Приготвувај помали количини и гледај секогаш да биде свежо направена течноста, јас никогаш не се осудив да ја оставам долго, макар стоела во фрижидер.

16. Jacmena

Jacmena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Не знам дали е ова правилна тема за прашањево. Но, сепак да ве прашам. Надусниците ги депилирам 7-8 години. Некогаш на козметичар, некогаш сама со ленти дома. Најчесто сама со ленти, во последно време. Последниве две години имам некое потемнување на надуснициве и сум постојано како со мустаќи. Дали знаете за некоја крема која може да помогне во врска со ова? За избелување на тој дел? Фала.

17. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дај кажете нешто за флеки од акни.Откако ќе заздрават ми остануваат темни флеки.
    Користев здраве,помага ама не е тоа тоа.
    Ако знаете некоја крема или нешто на природна база.

18. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    271

Zdravo,
    Istoto problem go imam i jas, prvo bese samo na ednata noga sega pocnaa i na drugata. Dokolku nesto ti pomognalo na tebe ili na nekoja druga clenka ke ve zamolam da spodelite.

(od kolenicata nadolu imam)

19. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    А да пробаш да го смениш начинот на депилација? Наместо со восок, да почнеш со депилатор? Знам дека е поболно со депилатор, ама штом од восокот ти се појавуваат...
    На ваков депилатор мислам.

20. Marsh_mellow

Marsh_mellow Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Девојки
    На левата рака од рамото на долу имам огромен белек. Кога и да ми отемни кожата тој останува посветол. Последниве неколку години го имам. Од што може да биде и дали постои некаква шанса да го отстранам?