Хелп! Имам некоја алергија од сонцето што кога и да се појавам на сонце посебно во лето кожата ми се шара многу, ми се прават како бели пликови. Секое лето ми се случува истото но лани мислам дека беа најизразити, големи огромни флеки имав по цел грб од сончањето. Значи ми се појавуваат само на грбот и на предниот дел до каде што ме фаќа сонце. Пред неколку години користев канестен ми изчезнаа но не беше трајно изчезнување туку повторно се појавуваа од година на година. Да не знаете лек за да ми исчезнат засекогаш ме фаќа страв да не се прошират и по лицето не дај Боже
Ако си користела Канестен и ти поминале,најверојатно е габична инфекција.Мој совет е да одиш на дерматолог зашто не секоја габична инфекција се лекува исто.
Исто ми се случува и мене секое лето истата приказна ,само мене на десното рамо и на вратот од таа страна Јас бев пред 3 год на кожен лекар и исто како и тебе ми рече да се мачкам со канестен маст, купив и се мачкав цело време (џабе) , ама и ми кажа дека не се лекувале овие флеки никогаш.И јас ги мразам,не можам да носам фустани корсети и сл.мислам дека сите таму ме гледаат ама тоа е.
Provereno najdobro do sega depilacija na preponi i intimna regija 4500 so germanski laser jas go proveriv na internet,potpolno bezbolno i na vtoriot tretman bez posle 50 dena nemase potreba da dovagam porano se spasiv,i NAJ veke sto me bendisa me rabotese doktror Kosta a ne nekoja si sestra ili kozmeticarka so kurs od 3 meseca
ve molam za eden sovet koj znae da mi pomogne imam fleki kako krugovi i cesaat uzasno i otkako zazdravuvaat temni fleki se pravat se mackav kansten i nisto i povtorno se javuvaat dali e alergija ako znaj nekoj neka mi pisi vi blagodaram
Девојко најпаметно ти е да посетиш дерматолог ... Пробај со некои пилинзи , мене ми се дешава слично од акна и кога ми заздравува ме чеша ама ова твоево нон стоп изгледа ти се дешава. Никој нема да ти даде по соодветен одговор од дерматолог јас мислам дека најпаметно ти е тоа Па пиши дали ти се средило
Ќе ве молам да споделите доколку имате слично искуство. Мене почнаа да ми се појавуваат бели леки на рацете како резултат на депилација.Тоа ми се случува некое време.Кожата ми е премногу нежна,со секое вадење на лентата со топол восок,ми се лупи кожата на некои места и остануваат бели флекички,кои со текот на времето не изчезнуваат.Ова се случува само на рацете.Не е габично,реакција од восокот е,како изгореница му доаѓа. Не можам да престанам да ги депилирам рацете кога веќе сум почнала. Еве баш сега бев и кога се гледам не ми се допаѓа,шаренила ми се цели подлактици. Дали некоја од вас имала вакво искуство и доколку знаете некое чаре,лосион,крема или било што друго,споделете.
Јас имам флеки кај градите зашто ми се појавија акни и ги стискав ,сега многу се каам ама тоа е ,нема назад. Мајка ми кога ќе ме види ми се дере по пола саат ,ми вика како ќе излезеш по костум на лето дете,не гледаш каква си грозна ? ЗНам дека е грозно ,се трудам да не ги стискам повеќе но овие што веќе ги истискав ми останаа како флеки.Знаете некој крем што би можел да ми помогне?
Пред една недела се исончав многу,па кожата почна да ми се лупи.Се излупи и другиот ден повторно бев на плажа,па сонцето ме фати на излупениот дел и сега ми се познава како флека.Цело тело потемнето а деловите кај што се излупив-ЦРНИ! Знаете што би можела да се намачкам за да ми изедначи кожата?
и јас го имам истиот проблем..темни флеки од подкозни влакна на препоните..незнм сто веке да нправам ..дај ве молам ако знаете некј лек
Што е најефикасно за чистење на флеки од мозолчиња? Конкретно за на рамената имам 5-6 што ужасно ме нервираат и плус имам 2-3 од комарци кои од чешање ги имам направено рани во сон и исто така останаа флеки... Се мислам со старото добро со магданос...
I mene mi se pojavuvaa temni fleki na kozata I toa sekoja godina vo prolet, pa od racete mi se prosirija I na stomakot. Za sreka otidov na dobar dermatolog, mi dade recept za krema koja mi ja napravija vo apteka. Se mackav I ottogas nikogas poveke ne ni se pojavija. Znaci samo na lekar!
Компир Лилит, прашај паталец. Магдоносот не ми помогна мене воопшто, ако мислиш дека можеби ќе ти помогне, пробај. Јас најзадоволна сум со ефектите од компирот - го цедам и си правам „сок“ кој си го користам како лосион. Гадно ми мириса жив компир, ама бев упорна и ми помогна многу. Приготвувај помали количини и гледај секогаш да биде свежо направена течноста, јас никогаш не се осудив да ја оставам долго, макар стоела во фрижидер.
Не знам дали е ова правилна тема за прашањево. Но, сепак да ве прашам. Надусниците ги депилирам 7-8 години. Некогаш на козметичар, некогаш сама со ленти дома. Најчесто сама со ленти, во последно време. Последниве две години имам некое потемнување на надуснициве и сум постојано како со мустаќи. Дали знаете за некоја крема која може да помогне во врска со ова? За избелување на тој дел? Фала.
Дај кажете нешто за флеки од акни.Откако ќе заздрават ми остануваат темни флеки. Користев здраве,помага ама не е тоа тоа. Ако знаете некоја крема или нешто на природна база.
Zdravo, Istoto problem go imam i jas, prvo bese samo na ednata noga sega pocnaa i na drugata. Dokolku nesto ti pomognalo na tebe ili na nekoja druga clenka ke ve zamolam da spodelite. (od kolenicata nadolu imam)
А да пробаш да го смениш начинот на депилација? Наместо со восок, да почнеш со депилатор? Знам дека е поболно со депилатор, ама штом од восокот ти се појавуваат... На ваков депилатор мислам.
Девојки На левата рака од рамото на долу имам огромен белек. Кога и да ми отемни кожата тој останува посветол. Последниве неколку години го имам. Од што може да биде и дали постои некаква шанса да го отстранам?