Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Флерт

Дискусија во 'Сингл' започната од bad-cat8, 9 јуни 2011.

1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ух флерт е врв, флертувам претежно со контакт со очи, подолго задржување на погледот. Ихаааа. И осмех, некад наздравување оддалеку. Ма храни флерт, кој и да рече дека не, мене ми е возбудливо..

На converse.brown му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Насмевката прави чуда. Танцувањето и ненадејните буткања со грбовите. Вашиот глас, доколку е природно нежен може да заведе многу машки. Кај мене на него паѓале ептен.

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.598
    Колку си се пронајдов во ова,баш вчера го практикував :D

4. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    5 видови флерт кои ги откриваат намерите
    Проверете дале сте традиционалист, или сте склони кон физичкиот начин на заведување.

Неодамна довршената студија за стиловите на флертување на возрасните луѓе, при што е испитано повеќе од 1.500 луѓе.

За нивните методи на романтична комуникација донесен е заклучок дека постојат пет стилови на флерт: физички, традиционален, пристоен, искрен и забавен.

Во физичкиот флерт луѓето покажуваат сексуален интерес за потенцијалниот партнер и често бргу се впуштаат во врска, развиваат повеќе сексуална хемија и емоционално се поповрзани со партнерот.

Во традиционалниот стил мажите го прават првиот чекор, а жените се во пасивна улога. Двата пола кои го негуваат тој стил преферираат „поинтимни“ средби.

Многу луѓе го практикуваат забавниот стил кој служи за зголемување на самодовербата, врските не траат долго и немаат некоја подлабока содржина.

Кај искрениот флерт двете личности покажуваат емоционална поврзаност и искрен интерес за другата личност во која се препознава потенцијалниот партнер. Иако во таков вид на флерт повеќе се впуштаат жените, има и мажи кои го применуваат тој стил на заведување.

Кај пристојниот флерт личностите внимателно го покажуваат интересот и веруваат дека пристојните манири го трасираат патот до срцето на партнерот.

Сознанието кој стил најмногу ви одговара може значително да помогне во успешното додворување кое подоцна може да резултира со долготрајна врска па и брак.
    http://www.crnobelo.com/

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    :D Еве вака:

Прикачени фајлови:

• pivo1.jpg
      pivo1.jpg
      Големина на фајлот:
      48,3 KB
      Прегледи:
      166
  6. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    ОООО, обожавам да флертувам :rofl: . Тоа ми е втора природа, понекогаш се заборавам, и сама незнам дали флертувам или нависитна сум заинтересирана. Мене флертот ми е многу забавен, ме релаксира.
    Најзабавно ми е кога соговорникот е мој тип, е тогаш флертот е ептен погоден. Понекогаш “жртвата“ сериозно го сфаќа мојот флерт и тогаш обавезно се повлекувам, нема смисла. Си мислам , како бе не забележува дека флертувам, некои луѓе едноставно не знаат да се опуштат.
    Додека допири со раце и заводливи погледи, или некои слични покрети со некои делови од лицето, според мене не се флерт туку обид за заведување. То не го правам.

Штета што дечко :inlove: ми не љуби флерт, мислам дека би ни било позабавно.
    И ден денес не ми е јасно како го фатив без флерт :lol: ?
    Се само озбилни муабети правевме. На крај памет не ми текна да флертувам со него :* , незнам зошто :rofl: ?

7. BonitaSenorita66

BonitaSenorita66 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Дали ви се има десено, да застанеш пред оној што ти се допаѓа, и пред очи да му кажеш "МИ СЕ СВИЃАШ, МОЖЕ ДА ТЕ ГУШНАМ" хахаја лудоо ама мислам дека пали, и малку директно

На Кавалер и t.a.m им се допаѓа ова.
  8. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Или ќе упали, или ќе го исплашиш и ќе избега.

На Regina.Phalange, theowndemon, flawless. и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не би направила така, не би сакала некој на кој јас му се свиѓам да ми направи така, премногу нападно за мене.

На theowndemon, flawless., S.W.A.G и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Некои раб од овие кои ги кажувате,сум ги приметил но ни на крај памет дека тоа флерт било,јас кога ме гледа барам некоја етикета да не имам на маицата заборавено да ја скинам,па затоа ме гледа.

На FridaodaMk, Regina.Phalange и Mantub им се допаѓа ова.
  11. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Јас сум од вторите :D
    Крипи е.

На Regina.Phalange, Angie1432 и candy.cane им се допаѓа ова.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    И јас а и познавам машки и женски што им е крипи ова.
    Единствено сум приметила ова да упали кај машки што сакаат да легнат вечерта па ако им е убаво девојчето, ајт.

На martiiinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Сакам да флетрувам, сакам јас да бидам ,,ловецот'' и често го правам првиот чекор. Тоа ми е малку чудно, бидејќи за се' друго сум затворена и не сум многу комуникативна, но кога флертувам со некого, тие невидливи ѕидови околу мене се рушат.
    Контактот со очи е незаменлив, но не го задржувам постојано. Говорот на телото издава повеќе информации отколку што ние сме свесни, а и самиот глас, насмевката... При комуникација со некој што ни се допаѓа, мислам дека флертот се случува природно.

На sunshinebabe, WildMk, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    Јас никогаш не приметувам кога некој флертува со мене. Ми имаат многу кажано дека јас на нив сум им се пуштала, што никогаш не било точно. Јас пример сум многу опуштена и зборлеста, ќе се закачам и шалам. Али пример кога сум со некој што ми се свиѓа сум спротивното, ме тресе некој страв и срам, и ми треба многу многу време да се опуштам. Најверојатно зашто кога сум со другари не му ја мислам што мислат за мене, нивното мислење не ми е толку битно, колку што мисли тој што го сакам (ако некој ме сфатиии амин)

На Кавалер и Different7 им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Сакам флерт. :inlove:
    “Ловот“... Што рече @prominent
    Флертот ми е дифолтна поставка во менталниот склоп.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Obozavam flert

На Timbo и BrokenMan им се допаѓа ова.