Јас не сум бремена, поради мутации ми препиша метилирана фолна од 1000, 2x1, и ПреМама дуо, метилиран б12 и многу други сумплементи. А Јани ми препиша метил фолат од 400, сепак пијам од 1000. Случајно ја видов темава, и сега видов дека е старо мислење.
Sakame da probuvame za bebus .. Kazete mi osven pap .. koi drugi testovi treba da gi napravam .. I sto da si zemam za polesno zacnuvanje .. vitamini nekoj folna ? I ima li veze metilirana folna i obicna ?
За почеток пап и брисеви микробиолошки е доволно. За фолна подобро да пиеш метилирана ако немаш испитано мутации. За секој случај метилирана. Добро е и суплементи некои со повеќе витамини плус метилфолат, особено ако си над 30г. за подобрување на квалитет на јајни клетки. Со среќа
Zdravo devojki, koja folna ja zemate? Dali ovaa metilirana e preporacliva za rana bremenost? Koi drugi vitamini gi zemate? Mene maticnata mi kaza folna samo, no ne mi posoci koja i kolku mg. Jas zemam i Methyl B12 na Now i C vitamin. Tie gi piev pred bremenost i prodolziv.
Jas piev Methyl folat, Methyl B12, Vitamin C, Elova kesicki sabajle i vecer, CO Q10 i jas i soprugot.
Јас ова ја пиев на своја рака, потоа трансфузиолог и ивф доктор ми ја препишаа пред процес на ивф, инаку не сум бремена, ама си пијам. Ивф доктор ми препиша од 1000 мг 2x1. Ми препишаа и премама дуо. Дали имаш мутации испитано?
Мене никој не ми кажа да испитам, сама си испитав и не згрешив, имам мутации и ми препишаа терапија. Од тука што читав кога ја прашав поранешната матична ми кажа дека немало потреба, не се замараат многу.
Тука не се сите доктори, ама многу повеќе работи научив од матичните што не се замараат. И да, важно е ако некоја има мутации, ја покриваат со терапија.
Цитирај ме нареден пат ако за мене се однесува. Жената нема никакви мутации, природно и нормално си останала бремена. Нема зошто да се набива грижа на совест оти не испитала нешто што не треба секоја да го испитува
Ne sum imala problem, tocno deka ostanav bremena posle 1 god, no toa ne go smetaat za problem i nikoj ne mi posocil do sega da ispitam.. na svoja raka ne mi se ispituva iskreno, imam maticen, odam vtoro mislenje Remedika za celiot proces na zabremenuvanje i sum prezadovolna. Smetam deka dvajca doktori nema da ispustat da kazat sto treba da se ispitam, no fala vi mn za sugestija, sekoj so svoeto iskustvo.
Не се однесуваше на никого последното мислење, па дури ни на членката, туку општо пишав дека важно е ако некоја има мутации и ќе биде покриена со терапија. Не цитирам неповикани.
Deneska bev na utvrduvanje na bremenost, 6ta nedela sum, slusnavme i srcence, bebco e 3.4mm se e super. Dr. Mi dade samo Femibion 1, drugo rece da ne pijam. Isto i za ispituvanja potencira deka e rano, za 3 nedeli kontrola pa togas ke mi kaze sto da ispitame.
Дали метилирана фолна може да се земе на своја рака кога се пробува за бебе. Денеска купив обична фолна и незнаев дека постои метилирана. Дали е подобро таква да земам во обид сме за второ бебе.
Ја пиев превентивно метилирана фолна од прегнатол (но само ова не обична фолна)и среќа што пиев оти покасно се виде дека имам генетски мутации на тромбофилија баш за тие фактори за фолна Не би требало да имаш проблем Но сепак убаво е да се консултираш со гинеколог