Здраво ,исто и јас приметив имаме како тврдо како коска некоја во вид на топче на главичката одозгоре се плашам што можи да биди?
Мајки многу се плашам за таа глава искривена и е..а кога ќе и ставам перница да не се врти на лева страна плаче се бутка и успева пак да се сврти,преку ден ја потпирам и и пуштам тв само така лежи на десната страна..читам многу мајки сте го имале овој проблем,им се исправија ли главичките?дајте ми совет..
Здраво вчера бевме да не мерат на обична контрола и докторката ја чекаше по вратот и ми вика масира ја позади ушињата некое мускулче и било од десната страна здрвено оти повеќе на лево спие со главчето да не не праќала на физикална... Сте имале ли слично искуство мајки
Син ми кога почна да ја држи главата, ја држеше искривена на една страна. Ортопед ми рече дека е од тоа што повеќе ја држел свртена на таа страна. Ми рече што повеќе на друга страна да ја врти, на таа страна да ја држи и од таа страна да го ранам или било што за да ја држи право. Фала Богу немавме потреба од физикална ниту нешто слично.
Ах и овде имаш пишано, веројатно мислиш за овој дел од главчето нормално е, ама за да бидеш мирна консултирај се со педијатар
Позади ушињата накај тилот , само од едната страна има , не е скроз горе, да обавезно, имам закажано во ремедика за 10 дена
Уфф неможам да додржам дс отидам на преглед, баш големко ми се чини, ако не кај матичната порано ке ја однесам , фала ти
До кога им се формира главата кај бебињата? Син ми има 12 месеци и има сеуште благо сплескување одпозади на главчето… дали има шанси да се среди со тек на време
На ортопед кога бевме ни кажаа до 2 години дека се формира главата, така што имате уште време. На моето од едната страна му беше сплесната ама сега воопшто не му се забележува. 2 години и 3 месеци има.
кој лекар се занимава со глава на бебиња од 4 месеца кои што 1 страна на главата им е сплеската а другата Ок и имаат повисоко теме . Баш неправилна форма на глава. ????
Мајки многу сме загрижени со мм, главчето му е нерамно и сплескано позади. Го вртиме на страна, ама си сака да спие на грб. Дали ќе се среди? И неколку луѓе ми искоментираа да го ставаме на страна и стварно сум загрижена. Дали ќе се среди? Искуства?
Ќе се среди со тек на време. Ќе почне и на меше да спие и на страна. Мојата ко се роди имаше дупка десно од положбата во матката и се пополни само со растењето.
И мојава има сплескано позади. На страна шанси нема да спие. Додека не се изврти да е на грб со раширени раце, нема мир. Си ја врти она лево десно главата, ама со оглед на тоа дека е 5 ипол месеци, а треба време до 2 години да се среди, не се потресувам.
Фала ви. И моево така спие @BellaBibi на грб со раце испружени нагоре, на страна успевам да го свртам кога е цврсто заспано. Кога поминаа 5ипол месеци еј @kristina.k се надевам, зошто баш му е како искривена